Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Martin Cordes – Heipalen of wrak? Mijmerend op een paar meter diepte

Een mooi zonnetje, ideale en heldere omstandigheden in het water en dan lekker  wegdromen. Geniet mee met Martin Cordes.

Ik zal niet de eerste zijn, die langs en over de heipalen is gezwommen. En zeker niet de laatste. Maar soms zijn de omstandigheden net goed genoeg om je even niet in het zoete water van de Spiegel- en Blijkpolderplas te wanen maar in een warmer en exotischer oord.

 

Martin Cordes Fotografie-MCF_2970-88920

De zon die door de tijd van het jaar lager aan de hemel staat en mooi door het wateroppervlak priemt, geeft zelfs onderwater en regenboogachtige kleurenspectrum. Het voor Nederland zeer heldere water. En een super relaxte duik waren de ingrediënten voor lekker even weg mijmeren.

Martin Cordes Fotografie-MCF_2968-88920

Ik weet niet of het komt omdat ik “bijna” altijd met een camera in mijn handen loop, of zwem, maar op zo’n moment verschuift de plastische realiteit van heipalen naar de romantische van een lang geleden gezonken schip. Het paste ook niet met mijn gevoel van dat moment. “Heipalen” niks mis met heipalen, maar nu even niet. Nu zijn het onderdelen van een wrak die we tegenkomen.

Martin Cordes Fotografie-MCF_2976-88920

Martin Cordes Fotografie-MCF_2975-88920

Martin Cordes Fotografie-MCF_2980-88920

Dit bericht delen

1 reactie

  1. Avatar

    Sfeervolle beelden zeg! Ik kan me het wrakgevoel goed voorstellen.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *