Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Goede sfeer en omstandigheden

Ook de laatste dag van de biologiespecialty van Duikreporter Dirk Van den Bergh levert mooie ervaringen en plaatjes op. Hij maakte een videoverslag.

Laatste duik van een fantastisch duikweekend …

Maar eerst nog een anekdote die ik in mijn vorige reportage vergeten was: ik laat ’s avonds mijn flessen vullen in de duikwinkel van De Witte Boulevard. Er staat heel wat volk binnen en geef ze gewoon af. ’s Nachts schiet ik opeens wakker: waaah … ik ben mijn flessen vergeten op te halen en we moeten ’s morgens al om 07.00 uur aan de Zeelandbrug zijn … Bas heeft echter nog een reserve 10L-300Bar bij die ik kan gebruiken. Oef! Dit voorval kost me echter veel geld, want ondertussen heb ik me zo’n duikfles aangeschaft: dook veel lekkerder dan de lange 12L en bovendien had ik net dat ietsje extra lucht bij!

De laatste duik doe ik met buddy Bernard van Barneveld. We besluiten om niet meer specifiek naar sepiola’s te gaan zoeken (en als het zoekbeeld weg is zie je er ook niet één!). Het wordt een ontspannen duik en we laten alles op ons afkomen. Terwijl ik een klein platvisje aan het filmen ben wijst Bernard me deze lieverd aan!

Dirk-Van-den-Bergh_20180527(2)_platvis-66554

We zien mooie tafereeltjes en deze steurgarnaal moet al wel heel oud zijn … Ik ga thuis opzoeken hoe oud ze kunnen worden, maar er is weinig info beschikbaar. Over andere garnalen lees ik wel dat ze na 4-5 jaar veranderen van mannetje in vrouwtje …

Dirk-Van-den-Bergh_20180527(2)_steurgarnaal-oud-66554

Nog een mooi plaatje: ik vermoed dat het de gewone slingerzakpijp is.

Dirk-Van-den-Bergh_20180527(2)_oranje-korstspons-vraagteken-66554

We duiken 77 minuten en gaan max 10,3 meter diep (dieper werd het veel te stoffig). De gemiddelde watertemperatuur was 17°.
Na de duik gaan we terug naar De Witte Boulevard om af te sluiten. Om te weten hoe dit afloopt, kijk dan onderstaande video uit tot op het einde …

Settings indien nodig aanpassen naar HD1080p voor de beste kwaliteit.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief