Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Ad Aleman – Gevaarlijke spelletjes bij de doorlaat in de Brouwersdam

Als een zeehond aan de oppervlakte komt met zijn kop onder een visnet, levert dit Snorkelreporter Ad Aleman meer stress op dan de zeehond. Het dier maakt dankbaar gebruik van de voedselbank voor zeehonden, zoals hij het fuik blijkbaar ziet.

Ook tijdens mijn winterstop blijft het water trekken en tijdens een rondje fietsen, kom ik bij de doorlaat in de Brouwersdam. De stroomrichting staat richting de Grevelingen, dan zijn er aan die kant bijna altijd een paar zeehonden te zien die aan het vissen zijn, zo ook nu. De schrik slaat me om het hart als ik bij de ingang van een fuik (onder het net), een zeehond boven zie komen. Alleen de zeehond is niet in paniek en een even later duikt hij gelukkig ergens anders op. Ze zullen dit wel meer doen, want het gebeurde nog een keer. Ondanks dat er in de fuiken ontspanningsluiken voor zeehonden moeten zitten, vind ik het toch maar een link spelletje. Ik was al aan het bedenken, hoe dat ik de zeehond zou kunnen bevrijden of laten bevrijden, gelukkig was dit niet nodig.

Ad Aleman Gewone zeehond 17.12.2018-75065

Ad Aleman Gewone zeehond 2 17.12.2018-75065

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief