Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Berthold Raadsen – Gelukkig nieuwjaar voor de snoeken

Duikreporter Berthold Raadsen duikt de Spiegelplas in om de snoeken een gelukkig nieuwjaar te wensen. Of hem dat lukt lees je in zijn duikreport.

Het is twee januari, tijd om de snoeken een goed, gezond, en voorspoedig nieuwjaar te wensen. Het is droog, de zon doet zijn best een beetje, de thermocline van 4 naar 6 graden C is er weer, het is niet erg helder. De tocht naar de respectievelijke hangplekken van onze snoeken vordert gestaag. In eens is de zon daar. Dat maakt een plaatje van nieuwjaarsbubbels mogelijk.

P1010047 (2)-60748

Behalve driehoeksmossels, is onze tocht desolaat. Geen grondels, geen baarzen, geen possen, geen modderkruipers, geen kreeftjes en ook onze eerste snoekhangplek is leeg. Misschien is hij zelf ergens gelukkig nieuwjaar wensen. Het blijft desolaat. Behalve een meerkoet boven en mossels om ons heen niets, helemaal niets.

P1010053 (3)-60748

Maar dan, als we de hoek omslaan, is ie daar toch, onze tweede snoek. Kalm, een beetje venijnig kijkend, maarrrrrr……….hij blijft hangen. Hij laat onze wensen rustig over zich heen gaan. Toch besluit ook hij na enige tijd om de wijdte van de Spiegelplas op te zoeken.

Dit bericht delen

Avatar
Berthold Raadsen

Ik duik sinds begin 1966. Het jaar door in Nederland en daarbuiten. Nat en Droog. Met buddy, maar ook vaak met Nomen Nescio.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *