Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Full power

De Zeelandbrug heeft een sterke aantrekkingskracht op Duikreporter Leendert Smit. Maar worden zijn verwachtingen waargemaakt?

Na alle flitser problemen leek deze week het weer roet in de duikplanning te gaan gooien. Er wordt niets dan regen voorspeld in allerlei varianten. Maar op dinsdagmorgen lijkt er niets aan de hand. De buienradar laat ook geen regen boven Zeeland zien dus ik waag het er maar op. Het is om 11:14 LW en het waait niet hard. Dan hoef ik niet lang na te denken over waar ik te water ga: de Zeelandbrug natuurlijk. Onderweg dreigt het toch steeds te gaan regenen maar in Zeeland klaart het iets op. Als je aan komt rijden lijkt het best druk maar dat blijken dan de auto’s van de werknemers te zijn die hier bezig zijn rond de blauwe containers die er al een paar weken staan. Wat ze precies uitspoken is mij niet duidelijk.

20191015_023__DSC6478-87986

Naast mij zijn 2 Duitsers zich aan het omkleden. 2 Belgische duikers gaan net het water in. Dat is het voor vandaag. Ik besluit nu eens niet richting pijlers te gaan maar meer naar links, wie weet kom ik nog stokjes met een zeepaardje tegen. Het zicht is goed dus daar kan het niet aan liggen maar stokjes Ho maar. Maar dat geeft helemaal niet want er is genoeg te zien. Veel harige porselein krabbetjes, die onmiddellijk wegduiken, heremietkreeften en overal waaierkokerwormen. Vaak alleen maar soms in groepjes, vooral op het vlakkere deel onderaan de steenhelling.

20191015_052__DSC6508-87986

20191015_047__DSC6503-87986

Dat ziet er in het licht van mijn lamp heel mooi uit en ik probeer wat ik kan met de macrolens en de snoots. Oeps, de manometer wijst al weer 70 bar aan. Tijd om terug te gaan. Ik kijk nog even snel bij de meest oostelijk pijler maar het stroomt inmiddels al weer flink en na 70 minute vind ik het ook wel welletjes. Bij het omkleden breekt zowaar even de zon door. Ik check ook deze keer de accu van de flitser en die heeft zich weer prima gehouden. Full power!

20191015_036__DSC6492-87986

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief