Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Fout herstellen

Als het water kouder wordt, is het zelfs voor fotografen noodzakelijk om een stukje te zwemmen om warm te blijven. Dus zwemt duikreporter Leendert Smit richting het kasje op Dreischor Frans Kok rif.

Na een vergeefse tocht naar Zeeland (vinnen vergeten en niemand met reserve vinnen op de duikplaats) vorige week had ik nu echt mijn zinnen gezet om onder water te gaan. Het is een mooie vrijdag, niet te koud, zonnetje en weinig wind. De locatie ligt vast, Dreischor Frans Kokrif, want daar wilde ik vorige week ook naar toe. Als ik aankom is er niemand maar als ik mijzelf de dijk op hijs komt er net een tweetal duikers aanrijden.

20180216_023__DSC1699-63147

Vanaf de steiger ziet het er aanlokkelijk uit. Helder water, zo glad als een spiegel. Ik doe lekker makkelijk en maak gebruik van de trap en ga direct richting reef Balls. Ik hoop op een donderpadje maar na een half uur heb ik nog niks gevonden. Het ziet er hier maar saai en doods uit. En het is fris. De watertemperatuur is door het koudere weer van de afgelopen weken een graadje gezakt naar 4 graden. Wat te doen? Er uit gaan na 30 minuten? Ik kan natuurlijk proberen naar het kasje te zwemmen. Van een beetje beweging krijg ik het misschien weer een beetje warm. Ik zet mijn kompas en zwem het grote niets in. Na een paar minuten zie ik rechts van mij iets opdoemen. De kas!

20180216_034__DSC1710-63147

Ook hier is niet veel leven te zien maar de vorm, de zon en een paar zeesterren maken het toch de moeite waard. Ik vergeet de kou maar mijn gevoelloze vingers kan ik niet negeren. Een Zuidwestelijke koers volgend ga ik terug en kom, geheel tot mijn verrassing, bij ‘het frame op een paal’ uit. Ook hier maak ik nog een paar foto’s maar mijn vingers gaan nu echt pijn doen dus ik zet de vaart erin en sta even later op de steiger.

20180216_031__DSC1707-63147

Wat is dat zonnetje dan lekker warm op je pak Terug bij de auto leg ik eerst mijn versteende vingers een tijdje op het warme staal van de auto voordat ik mijzelf van mijn spullen kan ontdoen. Toch eens omkijken naar een stel droogpak handschoenen?

Dit bericht delen

5 reacties

 1. Hoi Leendert, Ja die duikers waren wij. Gelukkig zijn we het niet alleen eens over de temperatuur onder water. Behoorlijk doods daar!

  REAGEREN
  • Hallo Berthold,
   Je had dus door moeten zwemmen naar het kasje. Daar was het nog wel interessant. Nou ja, vergeleken met de situatie bij de reef balls dan 😉

   REAGEREN
 2. Hallo Leendert, wij zijn ook bij het Kasje geweest, inderdaad marginaal beter dan op de ballen. Ik zal nog een berichtje plaatsen, naast de mossels hadden wij ook weduweroosjes en zeeanjeliertjes. Op Stalland ook nog een zeespin.
  Groetjes!

  REAGEREN
 3. Hoi Leendert, Ik heb een aanvullend berichtje geplaatst over Drieischor Zuid Lange weg en Stalland. Zie je in Zeeland somewhere, sometime, somehow

  REAGEREN
 4. Vast wel

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Wanneer je de site blijft gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Op DuikeninBeeld gebruiken we functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Daarnaast gebruiken we analytics cookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het gebruikersgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken, en kunnen wij op basis daarvan de website verbeteren.

Sluiten