Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – Even rustig duiken

Ze heeft het even nodig… lekker duiken. Samen met Harry duik Duikreporter Carla onder bij de Zeelandbrug. Wat ze zagen…?

180603-cvw-01-67103

We hebben een kort weekend, maar toch wel even lekker naar Zeeland. De plannen om te duiken zijn er, alleen nog niet zo omlijnd. Gaan we zondag de LW kentering doen bij Burghsluis of Plompe Toren….de brug is midden op de dag veel te druk denken we. Of gaan we later naar huis en dan kunnen we op de terugweg de HW kentering bij de brug pakken….
We laten het allemaal even bezinken en genieten eerst van de zaterdagmiddag. Even gezellig in Goes rondstruinen en een biertje pakken.

Zondag bij het ontbijt moeten we toch wel een besluit gaan nemen, wel handig om de rest van de dag te plannen. Harry hoeft ‘s avonds niet te spelen met de band en we gaan de HW kentering pakken. Overdag eerst lekker naar het strand en aan het eind van de middag naar Zierikzee.

180603-cvw-02-67103

Als we aankomen rijden er net een paar auto’s weg, dus we kunnen mooi dicht bij de trap parkeren. René en Pascal staan te kletsen en wij voegen ons even bij hun. Leuke, sterke verhalen, altijd genieten van de praat van ze. Maar we hebben niet al te lang tijd om te kletsen en gaan ons optuigen en aankleden.
Op de dijk ziet het water er redelijk rustig uit. Mooi, en volgens René was het zicht best goed. Maar dat was de LW kentering natuurlijk. Never mind, we kleden om en gaan te water.
Zicht is zeker niet slecht, we kunnen elkaar goed in de gaten houden. Ik vind wat Polycera quadrilineata en Aeolidia papillosa. Een mini-donderpadje en nog wat leuk spul. Niets spectaculairs dus. Maar goed ook, want mijn foto’s zijn niet denderend vandaag. Heb de harlekijn er niet eens scherp opgekregen…..

En Harry vindt bijna niks, zijn lamp (of de batterij) is verrot. Komt een miezerig straaltje licht uit. Wat een tegenvaller. Nou ja, daar moeten we eerst maar eens iets aan doen dan! Het water is heerlijk rustig, maar het feit dat Harry niets ziet, laat ons toch het water uit gaan. Niet erg als je niets vindt, maar je moet wel de mogelijkheid hebben om te zoeken.

Als we uit het water komen is het weer best nog lekker en ik stel voor nog wat te drinken. Maar het is ook eigenlijk al lang etenstijd, dus gaan we maar rijden. Tenslotte zijn we nog niet thuis en is het maandagmorgen weer heel vroeg dag voor Harry. We hebben ondanks de niet spectaculaire duik toch een heerlijk weekend achter de rug.

180603-cvw-03-67103

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief