Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Even aan de ketting

Tijdens de tweede dag van het duikweekend heeft Duikreporter Dirk Van den Bergh wat pech onder water. Gelukkig weet hij zichzelf te bevrijden en kan hij genieten van de rest van de duik in Bussloo.

Tweede dag van de Gelderse DuikForum Dagen.

Wat is het toch heerlijk om zo midden in de natuur te ontwaken! De camping is heel rustig gelegen. Ik ga me wassen en ondertussen even dag zeggen aan de paardjes. Het is prachtig weer. Iedereen zorgt voor zijn eigen ontbijt en daarna vertrekken we naar Bussloo.

Voor wie het al een tijdje geleden is dat je er gedoken hebt: er is een nieuwe steiger, maar geen enkele duiker gebruikt die … Daar is niet goed over nagedacht of misschien alleen bedoeld voor de zwemmers ???

We gaan er dus in langs de schuine kant. Mijn buddy is Anne Jan Horenga en hij kent de duikstek. We duiken naar het platform en van daar zijn touwen gespannen die je naar verschillende objecten leiden. Leven is er niet te bespeuren onderweg, op een slakje na (misschien wel een lege schelp) en begroeiing is er evenmin. Als eerste object komen we een lijnbus tegen. De enige baars die ik zie vlucht snel weg onder de bus …

Dirk-Van-den-Bergh_20180630_slakje-68066

We gaan de bus in en … ja, net zoals ik gisteren duikersgeluk had, heb ik nu duikersongeluk … Terwijl ik aan het filmen ben wordt ik plots tegengehouden. Blijkt dat ik vast zit aan een ketting! Mijn buddy is voor mij en verlaat de bus. Ik blijf rustig en na wat geknoei kan ik mezelf bevrijden. Mijn buddy komt ondertussen zien waar ik blijf. Toch niet erg veilig zo’n ketting die aan het plafond hangt te slingeren! Zou ik écht de eerste zijn die het overkomt?

We volgen het touw naar het wrakje. Ook hier geen leven … Daarna volgen we het touw verder en na een bocht komen we terug bij het platform uit. We verlaten nu de touwen en gaan ondieper snuffelen in de hoop wat leven tegen te komen, maar vergeefs. Na 63 minuten zijn we terug aan de steiger.

Aan de kant worden de worstjes warm gemaakt en zitten we allemaal gezellig samen. Er zijn er toch die wat leven gezien hebben: Willem en Jos zelfs twee vette palingen …

Het plan was om daarna naar duikstek Bronsbergen te versassen, maar er wordt een bericht ontvangen dat het zicht daar slecht is en daarom maken we een tweede duik ter plaatse.

Mijn buddy is Berry Bruekers en we gaan op zoek naar de palingen van Willem en Jos. Die zitten bij de bandenpyramide. Het is een eindje zwemmen. Onderweg komen we een stelling met daarop twee mooie beeldjes van bouwvakkers tegen.

Dirk-Van-den-Bergh_20180630_bouwvakkers-68066

Op het moment dat ik de pyramide rechts van me zie is mijn buddy verdwenen … Ik ga naar boven om te kijken, maar voor ik aan de oppervlakte ben is hij er al terug. We zoeken onderaan in de banden naar de paling, maar achteraf blijkt dat hij bovenin in een band zat … Het was er al stoffig, we maken tijdens het zoeken nog wat stof bij en we zijn mekaar nog eens kwijt … We zien mekaar terug aan de oppervlakte. We zitten helemaal in de hoek van de plas en keren ondiep, langs de rietwand, terug naar de steiger. Onderweg komen we eindelijk wat leven tegen, al zijn het enkel wat kleine visjes …

Terug naar de camping en terwijl we van een hapje en een drankje genieten wordt er voor de barbecue gezorgd. Ik heb mijn gitaar bij en het geweldige decor zorgt voor een geslaagd optreden! Iedereen is in the mood en het wordt later en later en later …

Dirk-Van-den-Bergh_20180630_Dirk-gitaar-68066

Onderstaande video in HD1080p bekijken voor de beste kwaliteit

Dit bericht delen

Dirk Van den Bergh

Ik duik sinds 2014 en ben ondertussen 4* - Master Scuba Duiker en behaalde het brevet van Self Sufficient Diver. Master voel ik me echter helemaal niet: elke duik is een nieuwe belevenis én leerschool! Laat ons het maar houden op duiker met voldoende ervaring ... Van in het begin nam ik de videocamera mee onder water en van elke duik maak ik een kort filmpje (en reportage), om dan op het einde van het seizoen een compilatiefilm te maken met de mooiste beelden. Ik kan elke dag duiken, dus als er iemand eens een buddy nodig heeft, laat maar weten!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Wanneer je de site blijft gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Op DuikeninBeeld gebruiken we functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Daarnaast gebruiken we analytics cookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het gebruikersgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken, en kunnen wij op basis daarvan de website verbeteren.

Sluiten