Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – ‘Elk nadeel heb zijn voordeel’

Duikreporter Dirk was even minder blij, maar dat slaat al gauw om als hij de kans krijgt om zeelten op de video vast te leggen.

Zoals verwacht laat de tweede duik met mijn nieuwe buddy Frank Van Reeth niet lang op zich wachten! Er is weinig volk maar toch enkelen te veel (zie verder) …

Nadat we uitgedoken zijn naar de rand van de put volgen we die naar links en dan de brug tussen de grote en de kleine put over. Tegen de wand van de put kan ik een mooie zoetwaterspons in beeld nemen.

002 zoetwaterspons-110009

Oeps … ik zit op 10 meter … Dat is de dieptelimiet die ik mezelf opgelegd heb! Het water is hier 15°. We stijgen terug naar 6 meter en dan zien we aan de oppervlakte een duiker die druk teken aan het doen is dat we naar boven moeten komen. Dat doen we omdat we denken dat er problemen zijn. Boven gekomen is al wat hij zegt: “Oei, ik heb me vergist”. Hij draait zich om en zijn “team” komt één voor één naar boven …

Wij hangen ondertussen boven de put en we hebben geen zin om in het blauw te zwemmen, dus even peddelen en terug naar beneden wanneer we de bodem zien. We vervolgen onze geplande route. Een baars is lekker van de mosseltjes aan het eten. De fritten (frit, patat) ontbreken …

001 baars eet mosselen-110009

Terwijl ik aan het filmen ben komt het “team” ons voorbij gestoven. Ze maken zoveel stof dat verder filmen onmogelijk is. We zijn ter hoogte van het konijn (of is het nu toch een haas?). Daar gaan ze nog wat meer stof maken, allemaal gezellig bij het beest voor de foto. Stof, stof, stof! Man, man, man … We nemen een andere route en hier komt de uitspraak van “Elk nadeel heb zijn voordeel” ter sprake …

Wat we nu zien hadden we anders gemist! Een reuze grote snoek en drie prachtige zeelten.

005 snoek-110009

004 snoek close-110009

006 zeelt-110009

Uiteraard komen die niet vanzelf in beeld, moet ik er achteraan en dan wachten tot ze me vertrouwen … Dit kost me weer heel wat lucht en wanneer we aan de westelijke trap zijn heb ik nog 40 bar over. We gaan een stukje boven water richting steiger en dan terug onder. Had niet nodig geweest, want aan de steiger heb ik nog 30 bar over. Niet volgens de veiligheidsvoorschriften natuurlijk, maar we duiken ondiep en langs de oever.

Dank zij het “stofteam” kan ik je wel hieronder mijn mooiste beelden van de maand presenteren!

Maak kans op een reischèque!

Plaats tussen 1 juli en 31 oktober 2021 een duikreport en je maakt kans op een reischèque ter waarde van 400 euro, beschikbaar gesteld door Diving Holidays.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief