Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Eduard Bello – Eindelijk gespot

De zoektocht naar ‘klein spul’ is al een hele uitdaging, maar het vervolgens ook nog scherp op de foto krijgen is nog een heel ander verhaal! Duikreporter Eduard Bello weet uiteindelijk de slakjes te vinden en gaat de uitdaging aan.

Na de vele duiken en fotograferen van diverse slakjes wordt ik altijd enthousiast bij het terugzien van de foto’s. Ik denk dat vele dit ook hebben. Onderwater tuur je eerst naar al het kleine spul, dan turen door de lens, even een korte blik of deze kleine wezens er goed op staan en hup naar een hopelijk nog mooiere volgende. Wanneer je toch ouder wordt, ja ook ik, is het niet scherp zien een handicap. Voordat ik dook was ik mij daar minder van bewust. Nu vervloek ik het regelmatig.

Zo ook de laatste duiken. Op de site verschijnen de eerste slakjes, oké de millennium wratslak is een gigant, daarna de millimeter kleine Harlekijnslak, valt gelukkig goed op, maar dan de schitterende noordelijke knuppelslakjes. Bij velen staat deze ook van opzij, achterstevoren of deels op de foto, wat voor mij aangeeft dat dit diertje ook voor velen toch een lastig iets is.

Laatste duik dacht ik eindelijk, Yes gevonden, maar na het bekijken van de foto’s waren het zwangere spookkreeftjes hahaha ook leuk maar aaaah. Na een duik bij de BDS was ik onderweg naar huis, maar ik kon het niet van me af zetten om de noordelijke knuppelslak niet te spotten.

Na nog meer tips van Marion gekregen te hebben toch teruggegaan en een nieuwe poging gewaagd. En eenmaal onder zag ik ze ineens… tussen de spookkreeftjes door. Met 60mm en +10 blijven ze nog klein, maar eindelijk voor de lens gekregen en zo ook de eieren… Een vlokreeftje, dwarrelde rond …En dan zie je een paar mooie kleine knuppelslakjes. Geweldig, maar scherp op lens is pas voor later. Op de bodem is prettig, maar halverwege de pilaar zag ik nu wel, een grotere zitten, maar een knappe fotograaf die zwevend deze wuivende slakjes tussen de poliepen vast kan leggen. Een vinger aan de pilaar en ….ging niet lukken. Maar super tevreden.

Nu vind ik ze “blindelings”. Ook mijn volgende duik zal ik ze nu herkennen. Blij en tevreden dat het gelukt was… Kleine dingen die je zoveel voldoening kunnen geven. Dat had ik 4 jaar geleden nooit over nagedacht.

IMG_20190502_112226_632-81101

IMG_20190501_001330_627-81101

IMG_20190501_001153_624-81101

IMG_20190501_000753_838-81101

2 reacties

  1. Mooie plaatjes!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief