Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Eindelijk de krokodilvis van het verlanglijstje!

Nog steeds niet volledig fit besluit Duikreporter Dirk Van den Bergh niet mee af te dalen in de Canyon, maar de andere duikers van bovenaf vast te leggen op video.

Weer een slapeloze nacht achter de rug door het hoesten, maar ik voel me nu toch al wat beter. Duiken dus!
Vandaag staan er drie duiken op het programma: The Canyon, Coral Garden en een nachtduik Banner Fish Bay.

The Canyon is een spectaculaire duikplaats ten Noorden van Dahab. Ze wordt gevormd door een scheur in het rifdak.
Ik ben al drie keer in de kloof, die hier 30 meter diep is, afgedaald en om geen risico’s te nemen met mijn verkoudheid en om lucht te sparen besluit ik om deze keer alles van boven in beeld te nemen. Daar hang ik toch ook al op 20 meter diepte! Verder in de kloof daalt het zelfs verder af naar 52 meter … Annemie blijft bij mij. De bellen van de duikers die door het poreuze plafond van de kloof dringen zorgen steeds voor een mooi spektakel.

Dirk-Van-den-Bergh_20181202_bellen-canyon-74488

Heeft deze schorpioenvis het zwemmen verleerd? Hij huppelt vrolijk rond over de bodem! Grappig! (zie video)

Dirk-Van-den-Bergh_20181202_gebaarde-schorpioenvis-74488

Op een koraalblok zien we een mooie wratslak.

Dirk-Van-den-Bergh_20181202_wratslak-74488

Na 60 minuten komen we terug boven. Ik heb nog 35 bar over in mijn 15 liter tank. Gelukkig ben ik niet mee in de canyon afgedaald! Na anderhalf uur oppervlaktetijd gaan we door dezelfde lagune terug in het water, maar nu nemen we de rechtse kant: Coral Garden. Op het einde van de lagune ligt er een krokodilvis. Eindelijk kan ik die ook van mijn verlanglijstje schrappen!

Dirk-Van-den-Bergh_20181202_krokodilvis-74488

Een Napoleonvis zwemt op afstand langs het rif en op de terugweg ligt een platkopschorpioenvis te rusten. Zijn kleur verandert van bruin in rood en Gunther weet achteraf te zeggen dat dit een teken is dat hij zich geïrriteerd voelt.

Dirk-Van-den-Bergh_20181202_platkopschorpioenvis-74488

Na deze twee mooie duiken lunchen we ter plaatse en daarna is het nog even relaxen in het hotel vóór we aan de nachtduik, waar we op zoek gaan naar de zeepaardjes, beginnen. Maar dat is alweer voor een volgende reportage!

2 reacties

  1. Volgens mij is de eerste een steenvis, familie van de schorpioenvis dat wel

    REAGEREN
  2. Inderdaad Berthold, ik had ook mijn twijfels en daarom schorpioenvis geschreven! Blijkbaar is de wratslak een baby zeekomkommer! Lijkt echter helemaal op de wratslak …

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief