Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Sandra Boerlage – Eerste kennismaking met Cabilao

Wat is er nu beter om na het gezellige Duikvaker beursweekend je koffers te pakken om naar de Filipijnen te gaan? Duikreporter Sansra Boerlage koos deze keer voor het eilandje Cabilao.


Datum: 6 februari 2018
Duiklocatie: Cabilao, Filipijnen

duikreport-call-to-action-350x85

Op 6 februari stonden we dan ook om 10.00 uur op Schiphol, waar het inchecken en de super goede handbagage controle door konden om te gaan shoppen tot het tijd was om te boarden. Om 12.45 uur vlogen we de lucht in richting Hongkong, waar we om 7.20 uur landde. Om 8.30 uur ging de volgende vlucht naar Cebu, dus we konden gelijk doorlopen. Beiden vluchten verliepen goed met wat lichte turbulentie af en toe. Bij Cebu aangekomen was het nog even wachten voor we richting de uitgang van de luchthaven konden, aangezien ze het opgezet hadden als een wachtrij van een attractiepark.
Een rit van 3 uur en een boottocht van 1 uur bracht ons uiteindelijk naar het prachtige eilandje Cabilao, waar we om 17.45 uur lokale tijd werden verwelkomt door de mensen van resort Polaris beach dive resort. Hier kregen we een korte uitleg en rondleiding van/over het resort, om vervolgens na een lekkere maaltijd moe en voldaan naar bed te gaan. Om alvast te dromen van al het moois wat we de komende dagen gaan zien.

Donderdag 8 feb
De dag begon met een goed ontbijt en hierna liepen we naar de duikschool. Na het zien van de brevetten, het bij elkaar rapen van alle duikspullen en het zorgvuldig in elkaar zetten van de camera’s begon het avontuur in het Filipijnse water. Met in totaal 5 duikers en 2 gidsen gingen we aan boord van een klein duikbootje, waar we na 15 min varen de plek van bestemming hadden Talisay Pier bereikt. Een prachtig begroeide rifwand die tevens erg geschikt is voor groothoek duiken, maar nu hebben we ons bezig gehouden met macro. Wat een boel klein leven hebben we in deze duik al gezien, van het roze pigmee zeepaardje tot goby’s op zweepkoraal. Dit beloofd veel goeds voor de andere duiken.

Na weer terug te zijn gevaren naar het resort hadden we hier even de tijd om in het zonnetje te zitten en om 14.00 uur stonden we klaar voor duik 2, bestemming Looc. Deze locatie was heel afwisselend met een rifwand en een een prachtige koraal tuin. Hier lieten we ons verrassen door een klein oranje pigmee zeepaardje, WoW blijven echt mooie kleine wezentjes. Ook vijlvissen, een mantisshrimp, Candykrabben en een aantal bladvissen lieten zich hier zien.

Om 17.45 uur was het tijd voor de nachtduik, deze blijf ik toch altijd wel spannend vinden. Ik moet altijd eerst helemaal mijn rust vinden voor ik me kan concentreren op wat er allemaal te zien is. Nou en te zien was er genoeg: verschillende slakken, murenes, Spaanse danseressen, een bladvis en een aantal ghostpipe vissen. Moe en voldaan braken we na deze duik snel ons setje af om hierna een snelle douche te nemen. Waarna er een heerlijke maaltijd klaar stond.

2 reacties

  1. Leuk Sandra! Wel een beetje jaloersmakend met de kou hier, maar van harte gegund. Ik ga maar een nieuw droogpak laten aanmeten om de kou te doorstaan. Veel plezier en nog meer mooie foto’s. Deze zijn al geweldig.

    REAGEREN
  2. Na het warme weer, zijn het voor mij ook weer koud water duiken Carla. Dus een goed droogpak is een super idee :-). Heb je jouwe al binnen??

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief