Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Sandra Boerlage – Een goed begin is het halve werk


Datum:  27 november 2018
Duiklocatie: Halmahera, Indonesië

duikreport-call-to-action-350x85

Duikreporter Sandra Boerlage riskeert een vakantie vol zeeziekte voor een live aboard bij Indonesië. Zou het de moeite waard zijn? In dit duikreport: de eerste dag.

Op vakantie gaan is natuurlijk altijd leuk, maar waar zullen we deze keer nu eens heen gaan? Beiden trekken we wel naar Filipijnen en Indonesie, dus na wat overleg met dive and travel werd ons een aantal ideeën voorgeschoteld. Waaronder een live aboard. Een grote uitdaging voor mij aangezien dit wel wat zeeziekte tot gevolg kan hebben, maar wie wat wil zien moet er wat voor over hebben.

Op 23 november vertrokken we vanuit Nederland om na een lange trip met een kleine tussenstop op Murex Manado, aan te komen op het Indonesische eiland Bacan. De luchthaven van Bacan gevestigd in Labuha, lag 10 minuten rijden van de haven waar de echte trip ging beginnen. Aangekomen bij de haven werden we via een speedboot naar de Maluku Explorer gevaren. Ons onderkomen voor de aankomende dagen.

Na kennis gemaakt te hebben met onze mededuikers, de bootcrew en Eric (boot manager) kregen we de hut indeling, waarbij iedereen zijn spullen even op orde ging maken. Om hierna te genieten van een heerlijk diner en een korte briefing te krijgen van de Maluku Explorer, een prachtig staal schip.

Ja en na een lange reis is het dan echt tijd om even ons bed op te zoeken. De volgende ochtend werden we gewekt om 6.30 uur  en begon de duikdag na een klein ontbijt. Na de eerste duik wist ik al meteen dat onze keuze voor deze trip goed was, WoW al zoveel gezien: mantis, froghfish, colemon shrimps en een zeepaardje. Dat beloofd veel goeds voor de rest van de trip. De rest van de dag  vloog ook voorbij met alle duiken die we gemaakt hadden.
De duik sloten we af met een diner en briefing over het verloop van de  dag. En hierna een leuke bezigheid wat kleine filmpjes van de bcc over verschillende onderwater beesten, vanavond ging het over true facts van de mantis, sea varken en het zeepaardje.

5 reacties

 1. Mooie foto’s !

  REAGEREN
 2. Heerlijk Sandra! Maak maar prachtige foto’s, dan kunnen wij ook meegenieten!

  REAGEREN
 3. TOP!! Sandra👌👌👌

  REAGEREN
 4. Mooi Sandra! Lekker genieten daar!

  REAGEREN
 5. Super genoten van deze reis hoop jullie door mijn verhalen en foto’s een beetje mee te laten genieten

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief