Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Sandra Boerlage – Een duik vol lol in Bunaken

Na ’s avonds lang na te hebben gespit in haar foto’s was het opstaan ’s morgens een beetje lastig. Misschien had ze toch iets eerder het lampje uit moeten doen? Duikreporter Sandra Boerlage is net op tijd voor het ontbijt en een nieuwe duikdag op de Photo Experience.

En dan tussen het eten en de avondduik door kijken naar de foto’s die ik gemaakt heb tijdens deze photo experience van dive and travel. Wat een mazzel dat je dan met een groep bent en even een persoonlijke wake up call krijgt. Dan kun je voor de duik namelijk nog net even een snel ontbijtje pakken.

Om 8.30 uur vertrokken we met 2 boten naar verschillende locaties waar we ons helemaal uit konden leven op groothoek, maar ook voor degene die dit nog even te hoog gegrepen vonden of gewoon zin hadden in een macro duik waren deze duikstekken prima te doen.
In groepjes van 4 gingen we te water met ieder een eigen gids. Ook Pim was deze dag van de partij om mee te duiken en heeft naast wat filmwerkzaamheden ook nog even als model kunnen spelen. Helemaal top!!


De tijd vloog echt voorbij en voor we het wisten zaten we zelfs bij bovenkomst al op de 70 minutes in plaats van de afgesproken 60/65 min. OEPS!!! Maar ja, wat wil je met heel veel schildpadden om je heen en genoeg sponzen, waaiers en ander koraal. Er was zelfs een groepje duikers wat heeft kunnen genieten van een vrouwelijke freedivester!
Tussen de duiken door werden we verwend met een lekkere versnapering, fruit, thee en koffie.
Tijdens de 2e duik hebben we wederom van schildpadden kunnen genieten en zelfs een grote puffervis. Ja, het is dan ook wel te raden dat hierbij ook genoeg blije gezichten te zien waren aan boord van beide boten.

foto: Peter Boots

Toen we weer aankwamen bij het resort was het inmiddels al 14.00 uur en stond er een heerlijke lunch op ons te wachten. Aanvallen dus met zijn allen!
Met goed gevulde buik luisterde we hierna aandachtig naar de workshop compositie die Edwin ons gaf en was er veel interactie onder elkaar. Een leuke duidelijke presentatie, met veel voorbeeld foto’s waaronder een aantal van ons zelf. Een leuke extra verrassing van de workshop.

Na de workshop was het voor sommige even lekker relaxen en andere, waaronder ikzelf, bouwden snel hun setje weer om voor een huisrifduik te maken. Om hierna weer rond 20.00 uur weer aan tafel te zitten waar het resort een perfecte barbecue voor ons geregeld had.

IMG_0788-56503

IMG_0787-56503

Dit bericht delen

Avatar
Sandra Boerlage

Ik ben Sandra Boerlage en duik sinds 2004. Het duiken vind ik echt een geweldige hobby en om al het moois wat ik zag te delen ben ik foto's gaan maken. Een leuke en uitdagende bezigheid.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *