Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Eduard Bello – Zoetwaterschildpad

Duikreporter Eduard Bello volgt een workshop van Filip Staes in de Put van Ekeren en heeft een ontmoeting met een vreemde gast.

Afgelopen zaterdag een Themaduikdag onder begeleiding van Filip Staes gevolgd. Samen met Nanette heben we twee duiken gemaakt in het redelijk heldere water in Belgie.

De diken waren besprokenm en we konmden na een uitvoerige briefing op pad. Thema groothoek leende zich vooral om langs de oevers, ondiep te fotograferen. Onze eerste duik was geslaagd en na de lunch besloten we om nog een 2e duik te maken om de skills nogmaals toe te passen. Sculpturen, takken, nesten, vissen enzovoorts, onderwerpen genoeg. Tegen het einde van de duik na het nemen van een aantal foto’s van een takkenbos met fijn wier verplaatste ik mij naar een overhangd deel er naast. Na de eerste foto bewoog er in mijn lens iets… Een schildpad… daar had ik niet meer op gerekend. De twee medecursisten hadden gebrieft dat zij bij een nest een schildpad hadden gezien, maar geen foto! mmm, dachten we nog.. Bij het te water gaan een duiker in een rubberboot even gechekt of hij iets wist, maar hij dook al regelmatig hier, maar een schildpad nog nooit gezien… Meteen de eerste foto’s genomen, het diertje ging achter een tak met zijn snuit naar boven, maar daar tussen de takken lukte het niet om daar een halve onder/boven opname van te maken. Daarna even naar de andere kant en dook weer onder een tak door naar de ander zijde. Ik er achteraan, om de trak en daar bleef hij/zij tussen de takken rusitg hangen, prachtig. Ik kon redelijk dichtbij komen en stoorde zich niet aan mijn aanwezigheid. Een aantel foto’s genomen, gekeken en de schildpad trok zijn nek in en zwom rustig richting een dicht begroeid deel… Wat een geweldige onmoeting zo bijna aan het einde van mijn duik, prima duikdag.

 

P5212749-115377

P5212757-115377

P5212769-115377

P5212774-115377

P5212775-115377

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief