Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Early morning dive

Niet iedereen komt graag vroeg zijn bed uit voor een duik, maar Duikreporter Dirk Van den Bergh geniet van een zonsopgang bij de Put van Ekeren en een duik in de vroege ochtend.

Om 05.45 uur sta ik al bij de Put van Ekeren. De zon komt op om 06.04 uur en ik wil er een timelaps van maken om de video van vandaag mee te beginnen. Er schuiven echter wolken vóór de zon, maar om 06.30 uur kan ik toch een mooie opname maken. Wat is het heerlijk om aan de waterkant van het ontwaken van de natuur te genieten!

zonsopgangjpg-109598

Mijn buddy van vandaag, Bart Holvoet, moet van West-Vlaanderen komen en is daar om 06.00 uur vertrokken. Het is lang geleden dat hij nog naar Antwerpen gereden is en aan de werken van de Oosterweelverbinding loopt het mis. Hij rijdt rond langs de Liefkenshoektunnel met 6€ tol en vertraging tot gevolg …

We liggen toch nog om 08.00 uur in het water. In bij de westelijke trap. We volgen even de oever naar links. Daar weet ik een mooi begroeide tak in het water liggen. Daarna in zuidoostelijk richting tussen de steeds maar hoger wordende plantengroei en zo komen we uit bij het beeld van het zeepaardje.

Bart met zeepaardjpg-109598

We hadden afgesproken om vooral uit te zien naar de grote vissen, maar naast de ontelbare baarzen en voorntjes kan je moeilijk naast zien! Een fantastisch schouwspel met de zon als achtergrond laag boven het wateroppervlak. We zien geen grote snoeken, wel twee kleintjes. We komen bij het beeld van het konijn. Vandalen hadden het vorig seizoen in de grote put gekieperd, maar nu staat het terug bovenaan.

Bart met konijn-109598

Ik wil naar de grens van het duikgebied bij het pompstation, maar twee zeelten beslissen er anders over! Normaal zijn dit redelijk rustige vissen en goed te benaderen, maar deze is heel schichtig. Ik zie dat hij een wonde heeft. Waarschijnlijk juist aangevallen, vandaar zijn gedrag. Het kost me heel wat lucht om hem toch in beeld te krijgen!

zeelt-109598

Maak kans op een reischèque!

Plaats tussen 1 juli en 31 oktober 2021 een duikreport en je maakt kans op een reischèque ter waarde van 400 euro, beschikbaar gesteld door Diving Holidays.

Langs de rand van de grote put gaan we terug naar de overkant, vergezeld van een heel grote school baarzen. We passeren het beeldje van de duiker, de kat en de amfoor.

Bart met amfoor-109598

In de buurt van de steiger blijven we nog wat rondneuzen en na 67 minuten gaan we er uit. Wat een heerlijke duik toch weer!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief