Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

André de Zwaan – Duikweekend

Tijdens een gezellig duikweekend bezoekt Duikreporter André de Zwaan maar liefst zes duikplaatsen in Brabant. Wat zou de mooiste zijn?

Net zoals voorgaande jaren was er ook dit jaar weer de gezellige duikforum dagen (gdfd), voorheen de Gelderse duikforum dagen. Een weekend duiken ergens in het land dit jaar in de omgeving van Den Bosch. Wat anders was dan anders, is dat er wegens corona geen overnachting is geregeld, maar dat mag de pret niet drukken.

20210625_121927-01-108931

Het weekend begint op vrijdag ochtend bij De Baars, waar het gelijk goed begint als er politie aan komt scheuren en bij ons stopt. Iedereen schrikt natuurlijk, maar de agent blijkt een bekende van iemand te zijn, en duikt ook en kwam gewoon voor de gezelligheid even langs. Iedereen maakt in deze plas een leuke duik met goed zicht.

In de middag gaan we naar de Drunense put. Het zicht en leven in deze plas is wat minder dan met de ochtend duik en het wordt in deze plas snel koud.

_AZ06310-01-108931

Op zaterdag beginnen we bij de Groote Wielen in Rosmalen. Mijn buddy en ik maken een plan om een bepaalde richting op te duiken, maar na een uur te duiken komen we aan de andere kant boven. Toch ergens een fout gemaakt met navigeren.

In de middag maken we een duik in de zandmeren bij de vervallen haven (de enigste plek in Gelderland i.p.v. Brabant), met een zicht van een meter valt het toch wel een beetje tegen.

_AZ06317-01-108931

Op zondag beginnen we bij De Kuilen Mill, een oude zandafgraving. Hier heb je tussen de 10 en 15 meter verticale wanden met op sommige dieptes lagen waar haaientanden liggen. Van duizenden jaren terug, toen ons land nog een zee was (maar dat zullen de meeste van ons niet mee hebben gemaakt).

In de middag maken we een duik in de Kraaijenbergse Plassen, om te duiken op de nieuwe duikwrak de Kiekuut. We parkeren bij de Beers (plas 7), van daar kunnen we zien waar de wrak ligt en dat is toch wel een eind weg. We besluiten om de duikspullen bij iemand, die niet duikt, in de auto te leggen en naar een andere instap te lopen. Daar te water te gaan en aan de oppervlakte naar de palen te zwemmen (waar het wrak tussen ligt). Daar dalen we af en doen een rondje wrak en gaan door het wrak. Om vervolgens richting kant te navigeren en richting de instap, waar de auto’s staan, te gaan. Van het wrak naar die instap was het voor ons een uur duiken.

Bij bovenkomst bleek de kantwacht de wegenwacht te hebben gebeld, omdat er een lampje op het dashboard begon t branden.

Al met al was het een leuk weekend.

_AZ06330-01-108931

_AZ06323-01-108931

4 reacties

  1. André, wat een leuk verslag van degene FB. mijn complimenten. Ook leuk dat jullie het zo naar je zin hebt gehad ondanks dat er geen slaapruimte geregeld kan worden.

    REAGEREN
  2. Leuk, zoveel verschillende duikplaatsen in een weekend.

    REAGEREN
  3. Dat lijkt me leuk zo een weekend. kan iedereen meedoen?

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief