Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Sandra Boerlage – Duiken blijft verrassen

Voor Duikreporter Sandra Boerlage is elke dag tijdens haar live-aboard in Indonesië weer een dag vol verrassingen, zowel onder als boven water. Vandaag staat het duiken met haaien op het programma.

Duikdag 7 alweer vanaf de Maluku Explorer en ik kan je zeggen, vervelen gaat het zeker niet. Elke dag is weer een dag vol verrassingen, zowel onder als boven water. De verschillende onderwater schoonheden lieten zich bekijken en de koks in de keuken verrichtten echt wonderen in de keuken voor alle maaltijden.

48358006_552748801853961_9164423206990249984_n-75986

We begonnen de ochtend met een duik met kans op haaien. En ja, inderdaad, meteen bij het ondergaan zagen we twee haaien onder ons in de diepte zwemmen. Bij het zien van haaien werd Bart meteen enthousiast en koos een perfecte positie om te kijken naar zijn favoriete onderwaterdier, ik volgde en maakte ondertussen wat foto’s. Helaas met weinig succes op een uniek plaatje, dus dan maar genieten voor zo lang ze er nog waren. Al snel volgden er nog 2 haaien en keken we naar 4 haaien vlakbij het rif, die zich van een afstand 5 minuten lieten bekijken. Hierna vervolgden we onze duik over het rif waar echt letterlijk de tijd voorbij vloog.

sandraboerlage-1018622-75986

Zoals elke morgen kwamen we met rammelende magen weer aan boord waar het grote ontbijt: eieren, geroosterd brood, nasi en fruit al op ons stond te wachten. Met volle maag hadden we een uur rust voor de volgende duik. Ja, geloof het of niet!, we kwamen niks te kort: klein ontbijt, duiken, groot ontbijt, duiken, lunch, duiken, super lekkere snacks, duiken en een fantastisch diner. Wat wil je nog meer als duiker, we kwamen echt niks te kort en tijd voor de nodige power naps was er ook. Ook al liggen we nu voor de zevende dag non-stop in het water, de gidsen wisten ons altijd wel te verrassen met iets nieuws wat we nog niet eerder te zien hadden gekregen tijdens deze reis. Maar ook de onderlinge band in onze duikgroep werd steeds hechter, je begon elkaars interesses te kennen. Wat voor mij als resultaat weer wat nieuwe slakjes gaf. Een uitdaging om door een mooie smalle rif opening te zwemmen kreeg ik vandaag ook. Ik moet zeggen, cave diving laat ik maar voor wat het is. Smalle ruimtes met een camera met toebehoren in je handen is nou niet het ideale beeld wat ik voor ogen heb. Desalnietemin, leuk om een keer meegemaakt te hebben.

sandraboerlage-019585-75986

sandraboerlage-030060-75986

sandraboerlage-299177-75986

1 reactie

  1. Mooi verslag en gave foto’s Sandra en leuk dat we deze reis voor jullie hebben mogen verzorgen.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief