Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Berthold Raadsen – In de canyon, Menorca

De canyons, lang geleden ingeslepen in de bodem, waarschijnlijk toen het Middellandse Zee niveau een 12 tal meters lager stond. Kruip door sluip door achter elkaar door smalle gangen met mooie lichtinvallen.

P9210051 (2)-58052

Dit is ook weer zo’n mooie en rustige struinduik. Ik voel me bevoorrecht dat me slechts met zijn tweeën zijn, geen haast geen dringende mede duikers. Veel minder wervelstof. Tegen de plafonds, grote naaktslakken, solitaire koralen, huisjesslakken en zeesterren.

P9210050 (2)-58052

In de zijkanten spleten , horizontaal en verticaal en richels met heel veel leven. Eerst komen we een school kardinaalbaarsjes tegen. Schuwe rakkers die  je zo snel mogelijk de staartvin laten zien en zich terugtrekken ergens achter in waar je niet bij kunt komen. Maar geluk is geluk: Een kardinaal kan ik mooi vastleggen.

De meest agressieve foto komt nu. In een van de canyonwanden een richel met een groot hol erachter. Daar ligt pontificaal een joekel van een schorpioenvis. Heel mooi van heel lelijk zijn. Maar……….. is het wel een schorpioenvis (Scorpeana Notata)? Die heeft namelijk een rechte bek. Deze heeft een ronde naar beneden gebogen bek. Die geeft hem het extra mise uitelijk. Hij heeft meer weg van een steenvis! Een steenvis in de Middellandse Zee? Nog een exoot?

Het is weer een prachtige duik. terug over de zeegrasvelden, waar onze luchtbellen nog door heen opstijgen naar de oppervlakte. 17/60, 26/26 ( gelukkig ben ik in driemillimeterpak deze trip.).

Dit bericht delen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *