Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Dubbel pech

Eerst dacht duikreporter Leendert Smit erover om van deze duik geen duikreport te maken. Maar van fouten kun je leren en dus deed hij het toch.

Het plan was om weer ouderwets 2 duikjes bij de brug te gaan maken. Een driftduik met de videocamera als eerste en daarna een duik op de LW kentering met de fotocamera. Maar een plan moet je wel checken (fout1: niet gedaan), zo leert ons de NOB.
Ik wist dat er tot eind juni aan de pijlers zou worden gewerkt maar het is nu 14 juli dus geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen. De provincie Zeeland denkt daar echter anders over ontdek ik al snel want tot mijn schrik komt er net een werkschip aanvaren dat pontificaal tussen wal en eerste pijler gaat liggen.
Mijn driftduik van trap 1 naar trap 2 kan ik dus wel vergeten. Ik zal voor beide duiken naar de westelijke trap moeten lopen. Dat betekent ook dat ik tijdens de eerste duik geen driftduik kan maken maar tegen de stroom in moet gaan zwemmen om een veilige duik te kunnen maken. Vervelend maar een te overzien probleem.

Eenmaal onder water blijkt het zicht behoorlijk tegen te vallen en de stroming is aanzienlijk. Ik kan er maar met moeite tegenin komen. Het water lijkt ook veel kouder dan ik gedacht had maar ik kom er snel echter waarom ik dat denk. Ik voel een koud waterstroompje richting benen gaan en weet onmiddellijk: lek pak!
Na 30 minuten sta ik weer op de kant en als ik mijn pak uittrek blijkt alles drijfnat. Een tweede duik kunnen we vergeten. Fout 2: check je materiaal en pak VOORDAT je te water gaat.

Dit bericht delen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *