Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Bonaire - algemeen / Duikreporter

Mirjam van der Sanden – Driftduik van La Dania’s Leap naar Karpata

Karpata is een bekende duikplaats op Bonaire. Maar er zijn maar weinig mensen die een duik maken van La Dania’s Leap naar Karpata: een heerlijke duik langs één van de mooiste riffen van Bonaire.

We zijn met ons gezin op vakantie in Bonaire en zijn van start gegaan met 6 topduiken aan de Oostkust van Bonaire. Inmiddels is de wind weer aangetrokken en is het nu niet meer mogelijk om daar te duiken.

Toen we een aantal jaar geleden op Bonaire waren hebben we de duikstek Karpata gedaan en die willen we graag nog een keer zien. Onze duikvrienden René en Joyce die inmiddels al weer 3 jaar op Bonaire wonen weten daar nog wel een leuk alternatief voor.

Bas en René zetten ons vieren af met alle duikspullen bij La dania’s leap. Ze brengen de auto’s naar Karpata en komen terug gelopen.
Ondertussen hebben wij de duikspullen over de rotsachtige paadjes tussen de cactussen door naar beneden gebracht. Daar is een rots waar we af kunnen springen het water in. Vanaf een boot die voor de kust ligt worden we aandachtig gade geslagen. Als we allemaal in het water zijn gesprongen krijgen we applaus ze vonden het een prachtig schouwspel, maar duiken toch liever vanaf de boot.

Eenmaal onder worden we al snel getrakteerd op een Middernacht papegaaivis, die zie je niet vaak.
Eindelijk vind ik een slaslak, één van de weinige slakken die hier voorkomen. Er komt een grote groep Blauwe doktervissen voorbij, erg grappig hoe die het rif “afgrazen”. De koffervissen laten zich goed filmen. Vlakbij de uitstap kom ik nog twee Franse keizervissen tegen.

Ik krijg gelukkig wat hulp bij de uitstap, want dat is even klauteren en boven aan de trap worden we getrakteerd op een Iguana.

Met dank aan mijn buddy’s Bas, Joyce, Marijn, Mees en René

Gefilmd door Mirjam van der Sanden met een olympus though 5 en een gopro hero 3+

Foto’s door Bas van der Sanden

2 reacties

  1. Erg leuk om te zien. Mooie beelden. Veel leven.
    👍😍

    REAGEREN
  2. Prachtige beelden,snorkel alleen maar op mijn leeftijd van 72 .
    In Egypte heerlijk was dat! Alsook in Aruba en Curaçao

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief