Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Berthold Raadsen – Dooiduik in Tynaarlo

Duikreporter Berthold Raadsen maakt op het nippertje nog ijsduiken in Tynaarlo. Terwijl het ijs dooit, bekijkt hij het vanuit het water.

Ik heb een buddy in het noorden van het land. Eigenlijk zou hij vandaag naar het westen komen voor twee duiken. Maar twee ijsduiken trekken mij ook zeer en in dat geval ga ik naar het noorden. Ruim een week de ijscondities in de gaten gehouden. Gisteravond het groene licht: Het kan nog net. Dus vanmorgen in een prachtig zonnetje op weg naar het noorden. Een instructie over de plas. Een duik (in de zon) voor de middag en een duik in het grijs (na de lunch en een regenbui). Mijn buddy kent de plas uitstekend, dus onderweg zonder lijnmeester aan de kant boven het ijs.

Het dooiijs is opaque en redelijk ondoorzichtig. Dat zou wel eens een nadeel kunnen zijn. Maar het is het niet, het geeft hele andere ijs structuren dan nieuw hard ijs. kijken door wakken naar boven, naar de vrije lucht, kijken naar luchtbellen die uit elkaar spatten onder/op het ijs, kijken langs ijsschotsen naar impressionistische bomen boven water en naar kranswier dat zich nog niet geheel aan de winter heeft overgegeven. Verstilde stilte.

Berthold_Raaadsen_dooiijsduik_3070022-63942

Berthold_Raadsen_dooiijsduik_3070019-63942

Berthold_Raadsen_dooiijsduik_3070035-63942

Berthold_Raadsen_dooiijsduik_3070052-63942

Berthold_Raadsen_dooiijsduik3070046-63942

Dit bericht delen

Avatar
Berthold Raadsen

Ik duik sinds begin 1966. Het jaar door in Nederland en daarbuiten. Nat en Droog. Met buddy, maar ook vaak met Nomen Nescio.

1 reactie

  1. Avatar

    Van Willem Kolvoort kreeg ik een compliment voor mijn laatste foto: Ga zo door mijnheer!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *