Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Erik Huigen – Dive against Debris in de Zegerplas

Het weekend stond voor de duikers van het Discovery Divers Duikteam in het teken van Dive Against Debris. Ze haalden heel wat boven!

Vandaag ruimden twintig Discovery Divers Duikteam leden en aanhang het onderwater afval rond de T-steiger in Alphen aan den Rijn op. Helaas was het dit jaar een record opbrengst.

In totaal verwijderden wij 368 objecten met een totaalgewicht van 45,8 kg van 1.800 m2 bodem van de Zegerplas. Daaronder waren 195 plastic bekertjes, bakjes, folies en andere plastic resten, 45 aluminium blikjes en 31 (deels gebroken) glazen flesjes. Daarnaast vonden en verwijderden wij vier zonnebrillen, twee zware stukken staalkabel en een stuk rioolbuis. Ook bevrijdden wij twee grondels en kreeften uit flesjes en resten afval.

“De zee begint hier” staat er op de tegel bij de toegang tot de steiger. Blijkbaar heeft niet iedereen de tekst goed gelezen.

Na afloop waren er natuurlijk de traditionele en welverdiende Italiaanse groentensoep en broodjes knakworst. “Tue Gutes und rede drüber (und geniesse es)”. Doe goede dingen en praat erover (en geniet ervan).

IMG_1933-117277

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief