Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – De 750e!

Terug van weggeweest: Duikreporter Dirk Van den Bergh. Na een noodgewongen duikpauze mocht hij deze week weer het water in – dat is al feestelijk genoeg, maar laat het nu ook zijn 750e duik zijn!

Wegens allerlei gezondheidsperikelen heb ik er 652 dagen moeten op wachten, maar hier is ie dan: mijn 750e duik!

Bewust gekozen voor Den Osse Nieuwe Kerkweg omdat de instap daar gemakkelijk en ondiep is, omdat het mijn 50e duik daar is en natuurlijk omdat er ter plaatse kan gevierd worden bij “Even Pauze”! De vreselijke trap over de dijk zullen we er dan maar bijnemen …

Mijn buddy Frank Van Reeth heeft al die tijd ook niet meer gedoken. Het wordt dus voor beiden een gewenningsduik …

Bij de start ga ik even letterlijk en figuurlijk de mist in. Ik heb uiteraard mijn camera bij, er staat wat golfslag en het zicht is ondiep heel slecht doordat de oesters aan het spuiten zijn. Na mijn eerste beelden kijk ik niet op mijn kompas en … we zitten terug bij de steiger! Terug door de mist met als bijkomende hindernis een kwallensoep, maar eens dieper dan 3 meter betert het zicht en dieper is het zelfs goed.

Het duiken op zich is voor beiden geen probleem en we genieten van het onderwaterleven. We zijn van de steiger recht uit gezwommen en dan naar links langs de wand tot een max diepte van 9,6 meter. Na een half uur gaan we terug hoger en keren we terug. We komen terug in de mist en gaan naar de oppervlakte. We zijn al dicht bij de steiger en we gaan opnieuw onder. Geen goed idee, want ik kan niet meer klaren en om van die druk af te zijn ga ik terug hoger, in de mist en zo geraken we mekaar op het einde van de duik toch nog even kwijt.

Sylvia, onze kantwacht houdt het allemaal in het oog. Ik ga naar de oppervlakte en doe teken dat alles OK is. Frank is ondertussen al bij de uitstap.

We houden het bij één duik vanwege het slechte zicht ondiep, dus we kunnen gaan vieren, met een Duveltje dat Frank bijna twee jaar voor mij bewaard heeft en daarna kibbeling met frietjes. Heerlijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief