Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Oh ja, ik moet nog optuigen!

Duikreporter Dirk is het water nog niet uit na de ene duik of hij rijdt in duikpak alweer naar Anna Jacobapolder voor de wekelijkse zomeravondduik. 

Na mijn geweldige ervaring met de sepia’s in de Bergse Diepsluis rij ik in volle vaart naar Anna Jacobapolder voor de zomeravondduik van Lia van der Laan. Oef, nog op tijd! Ik heb mijn duikpak niet uitgetrokken en ben dus klaar om er terug in te springen. Ik sta bij de anderen gezellig te kletsen terwijl ze zich klaar maken en ineens realiseer ik me dat ik zelf nog moet optuigen!

Er is weinig animo deze avond: we zijn slechts met vijf duikers. Twee buddyparen dus en de vijfde? Tja, ik heb zonet een soloduik gemaakt, waarom dan nu ook weer niet. Dan kan ik rustig filmen!

De zon staat al laag aan de hemel wanneer we in het water gaan. Tja, de zomer loopt stilletjes aan ten einde en dat is ook te merken aan de buitentemperatuur. In het water is het beter!

Ik zoek eerst rond het ponton tevergeefs of ik geen kleine snotolven vind: die ben ik hier dit jaar al tegengekomen. Een alikruik zit mooi om in beeld te nemen. Bovenop zit een zeepok met zijn “armpjes” voedsel te vangen.

Dirk-Van-den-Bergh_20190904_alikruik-85538

Ik zie de schelp van een oester bewegen. Surprise! Het is een krabbetje dat er uit kruipt. Even verder is een bende strandkrabben een heuse veldslag aan het leveren om het bezit van een oester. Na 15 minuten ben ik pas aan de wand. Ik zak niet diep af, vermits ik solo ben. Ik probeer de 6 meter dieptelijn te volgen. Een mooie zeedonderpad trekt mijn aandacht.

Dirk-Van-den-Bergh_20190904_zeedonderpad2-85538

Er zitten veel zeenaalden, in alle formaten. Een uitdaging om het gapende bekje in beeld te krijgen!

Dirk-Van-den-Bergh_20190904_zeenaald-close-85538

Na 45 minuten keer ik om en ga ondieper. Na 60 minuten even kijken waar ik ben … Nog een eind van het ponton, maar ondertussen is de kentering geweest en met de stroming mee ben ik er op 7 minuten zonder inspanning.

We blijven niet lang nazitten, want het is frisjes. De naam maar stilletjes veranderen in nazomerduiken Lia?

Dit bericht delen

Avatar
Dirk Van den Bergh

Ik duik sinds 2014 en ben ondertussen 4* - Master Scuba Duiker en behaalde het brevet van Self Sufficient Diver. Master voel ik me echter helemaal niet: elke duik is een nieuwe belevenis én leerschool! Laat ons het maar houden op duiker met voldoende ervaring ... Van in het begin nam ik de videocamera mee onder water en van elke duik maak ik een kort filmpje (en reportage), om dan op het einde van het seizoen een compilatiefilm te maken met de mooiste beelden. Ik kan elke dag duiken, dus als er iemand eens een buddy nodig heeft, laat maar weten!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *