Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Meteen prijs!

Wat een duik! Duikreporter Dirk ging met een doel het water in en het was bijna meteen raak.

Vanavond is het weer een zomeravondduik, maar ik doe al een duikje in de namiddag bij de Bergse Diepsluis. Ik ben er helemaal alleen! Een buddy heb ik ook niet gevonden, dus dit wordt wel écht een solo duik …

Doel van de duik: de sepia’s natuurlijk! Het is laag water en vermits ik alleen ben ga ik er bij de trap in. Om lucht te sparen zwem ik aan de oppervlakte naar het richtpunt. Zo kan ik langer zoeken. Ik moet echter niet zoeken! Ik ga onder, zwem uit en … meteen prijs! Bij de eerste stokken die ik tegenkom hangen twee sepia’s. Terwijl ik voorzichtig nader passeert op de achtergrond een derde, maar die zwemt verder door.

Dirk-Van-den-Bergh_20190904_drie-sepia's-85529

Ik blijf 25 minuten bij de stokken hangen. Het vrouwtje is ijverig bezig met de eitjes zwart te maken. Op dit beeld zie je de eitjes.

Dirk-Van-den-Bergh_20190904_sepia-close-85529

Tot driemaal toe gaat ze eitjes aan de stokken knopen.

Dirk-Van-den-Bergh_20190904_sepia-knoopt-eitje-85529

Wat een schouwspel! Ik moet heel het eind naar de trap nog terug, dus ik neem afscheid. Onderweg kan ik nog enkele mooie beelden maken. Die heb ik vooraan in de video geplaatst, kwestie van een scenario te hebben!

Eigenlijk wou ik nog langs het platform, maar ik mis het. Ik kom sepiasokken tegen, dus ik ben er al voorbij! Richting oever en gaan kijken waar ik ben. De trap is niet ver. Na 68 minuten ben ik er uit. Ik ben max 8,8 meter diep geweest.

Even het thuisfront verwittigen dat ik veilig terug boven ben en dan vlug alles in de auto. Omkleden is er niet bij want anders ben ik te laat bij Anna Jacobapolder voor de zomeravondduik!

Dit bericht delen

Avatar
Dirk Van den Bergh

Ik duik sinds 2014 en ben ondertussen 4* - Master Scuba Duiker en behaalde het brevet van Self Sufficient Diver. Master voel ik me echter helemaal niet: elke duik is een nieuwe belevenis én leerschool! Laat ons het maar houden op duiker met voldoende ervaring ... Van in het begin nam ik de videocamera mee onder water en van elke duik maak ik een kort filmpje (en reportage), om dan op het einde van het seizoen een compilatiefilm te maken met de mooiste beelden. Ik kan elke dag duiken, dus als er iemand eens een buddy nodig heeft, laat maar weten!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *