Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Lentekriebels in de vijver

Gelukkig heeft hij zijn tuin en zijn vijver nog. Als fanatiek duiker en videomaker kan Dirk zich prima vermaken met al het moois dat dit zoete water hem te bieden heeft.

Grenzen gesloten, niet duiken, niet snorkelen, Corona … In België nog iets strengere maatregelen dan in Nederland … Ik mag mijn huis alleen nog uit voor essentiële bevoorrading … Een wandeling of sporten in de buurt is nog toegelaten, maar niet met de auto … Momenteel zit ik al 26 dagen opgesloten, maar ik heb me nog geen ogenblik verveeld: gelukkig heb ik mijn tuin en mijn vijver nog!

Omdat ik sowieso een tijd niet mocht duiken wegens inplanting van een stent, had ik het plan opgevat om dan maar te gaan snorkelen, maar hier dus ook een kink in de kabel … Onderwaterleven, het is zo wat levensbepalend geworden voor mij en daarom ben ik de laatste weken met mijn neus in de vijver gaan hangen.

Het heeft tot verrassende ontdekkingen geleid. OK, het heeft niets met duiken te maken, maar wel met alles over het leven in zoet water.

Wie van jullie kent de langwerpige springstaart, laat staan de bolvormige springstaart? Het paringsgedrag is uitzonderlijk! Wie weet dat zoetwaterpissebeden buik tegen buik paren?

Ik leerde tijdens mijn zoektocht enorm veel over het zoetwaterleven!

paddeneieren-97611

Alles is te zien in de video, maar toch nog even vermelden dat het speciaal was om de ontwikkeling van de paddeneieren dag na dag op te volgen. Ze zitten nu vrij in de vijver, maar zullen ze het overleven?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief