Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Berthold Raadsen – De zon

Ook op koude dagen kan het zonnetje een duik mooier maken. Duikreporter Berthold Raadsen maakt op een winterse dag zonnige foto’s in de Spiegelplas.

Het kostte wat moeite om mijn buddy van vandaag op tijd bij de waterkant te krijgen, maar het lukte uiteindelijk prima. De temperatuur boven water is een graad C, de zon schijnt fantastisch, de wind is oost vier. Dat alles is allahmachtigprachtig voor deze duikstek. Eenmaal te water blijkt het water ook nog een heel helder te zijn. De temperatuur een comfortabele drie graden C. Dus een uitgelezen mogelijkheid om naar de snoeken te gaan. Behalve een snoek in witte lijkwade zijn er geen snoeken. Ook de andere vissen houden zich helemaal verborgen. Dus kijken naar andere zaken. Het is midden op de dag de zon schijnt. Dan is het licht op de blokkenwand van “De Tobbe” prachtig………..

Berthold_Raadsen_Spiegelplas-P2210019-63014

Langs de wand, onder de kettingpijp door en dan net voordat wij de terugtocht beginnen dit gezicht op een paar afgedankte zandpersbuizen buiten gebruik.

Berthold_Raadsen_Spiegelplas_P2210023-63014

Terug over een eindeloze vlakte van driehoeksmossels. Hier en daar een overgroeide boomstronk. Verder helemaal niets. Dan de blik naar boven. Winterbomen boven het water. Daar maken we twee surrealistische impressionistisch schilderijen van.

Berthold_Raadsen_Spiegelplas_P2210031_JPG-63014

Berthold_Raadsen_Spiegelplas_P2210032_JPG-63014

In deze helderte een snoek ontmoeten. Jammer maar helaas, het is ons niet gegund deze keer. Niets, helemaal niets. Alleen een vergezicht over een eindeloos kale vlakte. Na ruim 45 minuten met een grootste diepte van 12,5 meter zijn we weer terug bij de instap die nu uitstap is.

Berthold_Raadsen_Spiegelplas_P2210034_JPG-63014

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief