Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – De Zeelandbrug op dinsdag

Tijdens zijn vorige duik bleef Duikreporter Leendert Smit niet droog in zijn droogpak. Deze keer start hij zijn duik bij de Zeelandbrug voorzichtiger.

Ja, doordeweeks duiken heeft zo zijn voordelen. Ik arriveer bij de Zeelandbrug op een zonnige morgen en er staan maar 5 auto’s. Valt me nog tegen (of mee) eigenlijk. Maar alleen is maar alleen en dit is net iets gezelliger. De anderen zijn al bijna klaar om te water te gaan dus veel communicatie is er niet. Ik moet alleen de rugrits van een Belgische meneer even dichtdoen.

20190326_006__DSC4655-79835

20190326_042__DSC4691-79835

Ik laat, qua mogelijke lekkages, niets aan het toeval over dus ik hoop nu eens een beetje droog uit het water te komen. Het zicht is niet slecht maar ook niet echt goed. We doen het er maar mee. Eerst maar eens wat penneschaften zoeken met een vlokreeftje er op. De kentering duurt nog even dus het stroomt nog aardig en dat maakt het netjes in beeld krijgen van zo’n wiebelend geval lastig. Al ik er genoeg van heb zoek ik het wat dieper. Waaierkokerwormen, een zeedonderpad, wat heremietkreeften en de onvermijdelijke harlekijnslakken.

20190326_030__DSC4679-79835

20190326_025__DSC4674-79835

Ik hoop eigenlijk op een slanke waaierslak maar vind niets. Via de oostelijke pijler verlaat ik het water.

Ik ben gelukkig droog gebleven deze keer.

Dit bericht delen

Leendert Smit
Leendert Smit

Ik woon in Rotterdam en begon met duiken in 1991 met een NOB opleiding en schopte het tot 3* duiker. In 2004 kocht ik mijn eerste onderwatercameraset (Nikon Coolpix), enkele jaren later gevolgd door een Canon S3. Aanvankelijk nam ik onderwaterfotografie niet zo serieus totdat ik een tweedehands Ikelite-set voor een Nikon D90 overnam. Ik fotografeer voornamelijk in Nederlandse wateren, Zeeland en de Zevenhuizerplas, maar ik heb ook trips gemaakt naar Egypte, Filipijnen, Maldiven en Amerika (zee van Cortez, Bahama's).

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *