Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – De winter komt eraan

Duikreporter Leendert Smit duikt de Oosterschelde in. Vandaag staan er twee duiken op de planning en ja, het wordt nu echt winter.

Na weken lang zeer mild weer is de temperatuur nu flink gezakt en muts en handschonen gaan vandaag mee richting Zeeland.

In de planning staan 2 duiken. De eerste bij Zoetersbout en de tweede, op de HW kentering, bij de Zeelandbrug.

Zoetersbout dus. Er zijn geen duikers bij deze altijd zo populaire plek maar wel wordt er druk aardappels gerooid. Een gigantische machine scheert langs mijn auto het land op en men adviseert mij de auto wat verderop te zetten. Ik ben net aan het omkleden dus handig is het niet maar het moet maar. Boven de Oosterschelde hangen indrukwekkende wolkenpartijen waaruit het zo nu en dan even regent. Snel onderwater dan maar. Nu op zoek naar stokjes want wie weet….. Na wat zoeken vind ik er een paar maar er zitten alleen heel veel hooiwagenkrabben op. Doorzwemmen levert verder niets meer op dus via dezelfde stokjes eindig ik bij de trap. Jammer maar misschien ben ik de verkeerde kant opgezwommen (naar later ook blijkt). Toch is het een leuke duik geweest.

IMG_0058-88992

20191028_021__DSC6629-88992

Via een toeristische route rijd ik naar de brug. Ook hier weer niemand al komt er een busje van de Witte boulevard aangereden. De vriendelijke man in het busje meld ik dat de kraan bij de wasbak stuk is. Hij gaat het doorgeven aan de gemeente. We zullen zien…

Helaas valt het zicht wat tegen. Op 7 meter is het al volslagen donker maar dat kan ook aan het sombere weer liggen. De vele waaierkokerwormen zijn vandaag wel weer een dankbaar onderwerp al gaat een mooie groene achtergrond niet lukken. Verder scharrelen heremietkreeften, fluwelen zwemkrabben en een grote zeedonderpad rond. Op de terugweg stuit ik op een serie stokjes dus die scan ik nog even op zeepaardjes maar helaas. Tot overmaat van ramp stoot ik mijn pak open op de linkerarm die ineens kletsnat en ijskoud is. Tijd om het water te verlaten.

20191028_051__DSC6662-88992

20191028_052__DSC6663-88992

20191028_053__DSC6665-88992

Dit bericht delen

Leendert Smit
Leendert Smit

Ik woon in Rotterdam en begon met duiken in 1991 met een NOB opleiding en schopte het tot 3* duiker. In 2004 kocht ik mijn eerste onderwatercameraset (Nikon Coolpix), enkele jaren later gevolgd door een Canon S3. Aanvankelijk nam ik onderwaterfotografie niet zo serieus totdat ik een tweedehands Ikelite-set voor een Nikon D90 overnam. Ik fotografeer voornamelijk in Nederlandse wateren, Zeeland en de Zevenhuizerplas, maar ik heb ook trips gemaakt naar Egypte, Filipijnen, Maldiven en Amerika (zee van Cortez, Bahama's).

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *