Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Martin Cordes – De eerste keer

Er zijn duikers die fotograferen en fotografen die duiken. Duikreporter Martin Cordes neemt voor het eerst zijn camera mee onder water.

Ik behoor tot de laatste groep, de fotografen die duiken. Ik ben nu bijna een jaar aan het duiken en 50 duiken verder. En het begon toch steeds meer te kriebelen. Boven water kan ik al bijna niet zonder mijn camera, dus toen ik mij op mijn gemak begon te voelen onder water, kriebelde het ook weer om al dat moois vast te leggen.

Maar waarmee? Om mijn camera te voorzien van een onderwaterhuis en dome, werd gelijk al een behoorlijk dure grap.
Dus toch gekozen voor een compact. Mooi om te oefenen. Niet te zwaar, handzaam en toch beelden in RAW kunnen schieten.
Voor mij een must in nabewerking.

Hieronder de eerste twee platen die ik heb geschoten in de Toolenburgerplas. Conditie zicht slecht door een melkachtig witte substantie die door het water dreef. Gelukkig dat deze snoek de moeite nam om te willen poseren.

Martin-Cordes-Fotografie-snoek-DSCI0180-bewerkt-73246

Martin-Cordes-Fotografie-snoek-DSCI0181-bewerkt-73246

1 reactie

  1. Prachtige platen, maar met welke compact heb je deze geschoten ?
    Ben een collega fotograaf-duiker die ook in de Toolenburgerplas heeft gedoken, maar zoiets moois ben ik niet tegengekomen…
    De complimenten…

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief