Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – De eerlijke vinder

Nadat de camera van Duikreporter Leendert Smit vorige week op mysterieuze wijze verdween, kan hij deze nu weer ophalen. En als hij toch in Zeeland is, maakt hij natuurlijk meteen een duikje.

Vanavond heb ik afgesproken met de vinder van mijn camera. Het is een Belgische meneer uit Brasschaat maar gelukkig kan ik hem vandaag ontmoeten bij de Bergse diepsluis. Als ik aankom staat hij al bijna helemaal opgetuigd dus voor een uitgebreid praatje is helaas geen tijd. Ik kan hem nog wel wat Rotterdamse biertjes in de hand drukken nadat hij mij mijn camera heeft teruggegeven. Tja, nu ik toch in Zeeland ben kan ik net zo goed nog een duik maken. Alleen niet hier want het is ongeveer 2x zo druk als vorige week. Ik wijk uit naar Strijenham. Daar staan ook stokjes dus wie weet. Zo stil als ik gewend ben is het hier helaas ook niet. We doen het er maar mee. Als ik me sta om te kleden komen er nog 5-6 Belgische auto’s aanrijden. Het is waarschijnlijk een duikschool/club. Ze maken geen aanstalten om te water te gaan dus dan ga ik maar vast. De stokjes vind ik zonder moeite, eentje met een massa pijlinktviseieren. Ik ga liggen wachten. Na 30 minuten heb ik nog niets gezien dus ik verken de omgeving een beetje.

20210609_076P6096121-108785

Een autoband met daarop een paar mooie grote anjelieren trekt mijn aandacht. Steeds scharrel ik wat rond en kom dan terug bij het bewuste stokjes. Helaas, ook deze tactiek werkt niet. Inmiddels is de duikschool van start gegaan en ze stieren over me heen, mij verblindend met hun felle lampen. Het zicht is toch al niet zo best dus ik ben niet echt blij. Ik probeer toch echt van alles om de foto’s een beetjes stofvrij te houden en dat is op zich een goede oefening. Na 70 minuten is het welletjes. We gaan op huis aan. De cameraspullen gaan we eens lekker goed spoelen en verder vertroetelen met een likje vet.

20210609_033P6096192-108785

1 reactie

  1. Fijn dat je camera weer terug is!!!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief