Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

René van der Laan – De allereerste duik van het jaar

Duikreporter René van der Laan begint het nieuwe jaar met een frisse duik bij de Bergse Diepsluis. Hij maakt een nieuwjaarsduik bij de hangcultuur.

Het is nog net ochtend als Lia en ik aankomen bij de Bergse Diepsluis. Ik heb de camera mee en Lia blijft boven water. Er staan zo’n 6 auto’s.

Ik wil kijken of er wat macro te filmen is en besluit bij de hangcultuur te water te gaan. Het miezert en er staat wel wat wind. Na wat peddelwerk kan ik afzakken bij de eerste tonnen van de mossels. Het zicht valt mee en de touwen zijn mooi begroeid. De eerste tonnen liggen op een kluitje.

Dit is gekomen na de laatste storm geloof ik.

Als ik weer richting de schuine kant van de dijk zwem, kom ik een grondel tegen die nog leeft, maar de helft van zijn staart mist. Een vreemd gezicht. Het is zes graden en 40 minuten is voor mij deze keer genoeg. Wat grondels, krab en kreeft en mosselen natuurlijk. Dat is het wel zo’n beetje…

Bekijk het filmpje en het komt allemaal voorbij.

De beste (duik)wensen voor iedereen!

1 reactie

  1. Tja………………, Bergese Diepsluis, ooit heel mooi onder water, ooit een kandidaat om een 4 sterren duikplek te worden ( niet onder maar boven water mind you!!!!). In de tussentijd kachelt BDSj per jaaar achteruit; slibt langgzaam dicht; heeft veel Schimmel op de bodem. Ook als zeebewoner zou ik daar niet blij van worden……………………..

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief