Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Berthold Raadsen – Cozumel, Recife Paraïso

Geïnspireerd door de fraaie zeesterrenfoto van Joost van Uffelen. Een mooie aanleiding voor Berthold Raadsen om de archieven in te duiken. Geniet mee van Cozumel.

De zeesterrenfoto van Joost van Uffelen doet mij denken aan Cozumel, 1981. Mijn hotel: Galapagos Inn. Vijf duiken, waarvan twee snorkelduiken op het zeer eenvoudige  vlakke en rotskale huisrif van de Galapagos Onn. Zwemmen tegen de constante stroom die van zuid naar noord gaat. Wel verpleegsterhaaien, murenes, koffervissen, trekkervissen en roggen.

De eerste duik, de proefduik is op Paraïso Reef. Van de oppervlakte en op de toch omlaag, rechts van het rif een witte zandvlakte vol met zeesterren. Veel zeesteren, heeveel grote dikke zeesterren; kortom; :De melkweg van Joost van Uffelen”. Tja, foto’s….. nee dus. Calyposo Nikkor II met lampjes pollepel ennnnnn je moet bij de duikgroep blijven.

Over het rif, dat weinig koraal heeft, meer kale rots en sponzen, met de stroming mee. Mij komt een Jewfish een supergrote zeebaars tegemoet. Die moet op de foto.

 

 

Berthold_Raadsen_Cozumel_Paraisoreef_19811017_1-81302

Ja en de tijd die je daar mee verdoet en de stroming zorgen ervoor dat ik even een vinnetje bij moet zetten om weer aansluiting te vinden. In een kommetje waar de stroming minder is. deze Engel. Duidelijk valte zien dat hier weinig koralen zijn, meer groene begroeiing.

Berthold_RaadsenCozumel_Paraisoreef_19811017_2-81302

Als laatste het voederen der wilde dieren. Murenes uit hun holen lokken met verse vis! Pas op de vingers.

Berthold_Raadsen_Cozumel_Paraisoreef_19871017_3-81302

Dank Joost, voor het terugbrengen van deze herinneringen, mooie herinneringen.

De duik: 12 bij 65, de temperatuur aangenaam, geen duikpak.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief