Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – Niet spectaculair

Het water is qua temperatuur heerlijk, dubbele cijfers, dus koud gaat ze het niet krijgen deze duik. Dat is tenminste het idee van Duikreporter Carla als zij haar nieuwe droogpak voor het eerst gaat gebruiken. 

Jaja, vandaag gaat het gebeuren, ik ga mijn nieuwe droogpak halen. Ik ben zo benieuwd. De winkel van de Grevelingen gaat om 9 uur open, dus ik kan vanaf die tijd terecht. Dat red ik net niet, maar ben er toch wel vroeg.
Mijn pak ligt al klaar, nog in de tas, maar toch al gewoon klaar om te passen. Ik heb op de camping al mijn onderpak aangetrokken, het is om deze tijd nog niet zo warm. Maar dat verandert al snel bij het aantrekken van het pak. Maar het is goed gelukt. Het zit echt heel mooi. Het is net wat langer dan het testpak, nodig voor mijn benen, en de schouders zitten prachtig pas in het pak. Alleen de nekseal verstikt me bijna, dus die moet even aangepast worden. Dat is gelukkig een fluitje van een cent.
Om het verschil met het testpak te laten zien, doe ik die ook nog even aan. Gewoon om het nog even wat warmer te krijgen. Dat is voor de mensen in de winkel makkelijk om te weten hoe groot het pak is en welke mensen ze het kunnen laten uittesten, zonder dat het iemand veel te groot of te klein is.

180419-cvw-01-65319

Tja, en dan de ultieme test. Ik ga voor het gemak maar even naar de Kerkweg, lekker dichtbij en alle comfort bij de hand. En grote kans dat er andere duikers zijn. En dat laatste klopt. Er staan 4-5 auto’s. Weer geen bekenden, maar ja, het blijft doordeweeks natuurlijk.
Ik bouw mijn setje op en kleed me om. Hang mijn spullen om en ga die vreselijke hoge trap op. Maar eigenlijk ben je boven voordat je er erg in hebt. Daar schrik ik toch wel even. Er ligt een boot recht voor de steiger, en best wel dichtbij. Ik ga naar beneden om het van wat dichterbij te bekijken. De mensen aan boord zijn de boeien aan het schoonspuiten. Tja, moet ook gebeuren en het is nog steeds een doordeweekse dag, dus niet zo gek. Ik besluit om niet te ver uit te zwemmen en naar rechts te gaan, omdat de boot voor mijn gevoel naar links zal gaan.

180419-cvw-02-65319

Het water is qua temperatuur heerlijk, dubbele cijfers, dus koud ga ik het niet krijgen deze duik. Ik zoek eerst maar even op de paal van de steiger naar Tergipes tergipes. En ja hoor, dat lukt. Die heb ik alvast. En dan nu verder naar wat anders leuks zoeken. Naaaah, dat valt niet mee. Ik vind nog wat Elysia veridis, wat fotogenieke krabbetjes, maar verder eigenlijk niet zo veel. Maar ik probeer mijn nieuwe pak uit, dus daar focus ik met dan ook op, en dat lukt prima.

Na een uurtje ben ik tevreden weer boven, pak is heerlijk om mee te duiken en dat is nu even belangrijker dan overvloedig leven vinden.

180419-cvw-03-65319

180419-cvw-04-65319

Na op de camping lekker geluncht te hebben en nog even gerelaxt te hebben, besluit ik nog even naar de starttoren te gaan om te kijken of ik de Placida dendritica misschien kan vinden. Maar helaas, ook hier geen spectaculaire waarnemingen. Wel lekker gedoken en gesnuffeld, maar het is niet voor me weggelegd om iets speciaals te vinden deze ronde.
Alleen is wel de conclusie dat mijn pak goed is. Goeie investering. Wat ze zeggen : kost een paar centen maar dan heb je ook wat. En als tegenhanger dan nog : de ergernis over de slechte kwaliteit duurt nog lang voort nadat de vreugde over de lage prijs reeds lang verdwenen is.
Jaja, hier kan ik volgende maand wel mee naar Ierland. En voor die tijd nog een aantal duiken in Nederland maken. Heerlijk, geniet er van met volle teugen.180419-cvw-05-65319

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief