Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Ylva Bruggeman – Curaçao

Een dag duiken op Curaçao plus een nachtduik! Duikreporter Ylva neemt je in haar video mee naar de Caribische onderwaterwereld.

Begin november zijn we 10 leden van Duikvereniging Leeuwarden (DVL) naar Curaçao vertrokken, onze vakantie naar Bonaire kon op dat moment helaas niet doorgaan. Twee dagen voor vertrek besloten om dan toch om te boeken naar Curaçao en daar hebben we absoluut geen spijt van gehad. We hebben een prachtige week gehad waarin we hele mooie duiken hebben mogen maken.

Op de vijfde duikdag pakten we voor het laatst de auto om te gaan duiken. Het was een regenachtige dag, kortgezegd kwam het met bakken uit de hemel, dat mocht de pret niet drukken. We gingen voor de tweede keer die week duiken bij Playa Grandi. Dit is een strand waar vissers aan het water hun vangst klaarmaken, restafval wordt het water in gegooid. Hierdoor zitten op deze plek meerdere schildpadden, waar het strand ook om bekend staat. Naast de schildpadden die je hier vindt, is het ook nog een fantastisch mooi rif. Dus een tweede bezoekje waard volgens ons.

Voor de tweede duik zijn we richting Santa Martha vertrokken. Volgens de kaart moet hier een vliegtuigwrak liggen, alleen is daar vrij weinig van over. De duikschool bij ons verblijf gaf wel aan dat het een mooie duikstek is. Het was dan ook inderdaad een mooie duik met een erg mooi rif. Op dit rif zat ook ontzettend veel lionfish. Op de weg hierheen kom je ook langs het uitkijkpunt over de Santa Martha baai, een fantastisch mooi uitzicht!

Bij terugkomst bij ons verblijf, we verbleven in Sun Reef Village, hebben we nog een nachtduik gemaakt op het huisrif. Dit rif heeft tevens een Biorock project, de enige op het eiland. Dit wordt onderhouden door de duikschool die zich op het verblijf heeft gevestigd, Curaçao Divers. Tijdens de nachtduik opnieuw weer van alles gezien op het huisrif, dit rif verveelde ons nooit! Een mooie interactie met een sepia, wat mooie beelden heeft opgeleverd.

Na deze dag konden we nog één dagje duiken waarna we die dag daarna naar huis vertrokken. Een fantastische week gehad met prachtige duiken. Je vindt van de andere dagen ook video’s op mijn kanaal. Veel plezier met kijken!

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief