Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Jos van Kampen – Blijkpolder

Als er een aannemer op de parkeerplaats van je duikstek staat, kun je er van uit gaan dat er iets verbouwd wordt. En helaas is dat deze keer ook de instap van de duikstek!

Met Ron en Piet heb ik afgesproken bij de duikstek Blijkpolder. Om 19:15 uur was ik op de duikstek. Piet was al aanwezig. Het parkeerterrein was voor de helft in beslag genomen door een aannemer die daar de opslag had van grote rioolbuizen. Samen met Piet naar de plek gelopen waar wij gewoonlijk het water ingaan. Het pad erheen was erg modderig. Toen wij bij de instapplaats aankwamen zagen we wat daar gebeurd was, de oude houten beschoeiing was vervangen door een nieuwe stalen.

Het trapje waar we het water weer mee uit kwamen was nog niet geplaatst. De grond was erg blubberig je zakte tot je enkels weg en tussen de beschoeiing en de grond lag nog open, hier konden we dus het water niet in of uit. Terug naar het parkeerterrein, daar heb je ook een instapplaats in het kanaaltje wat langs het pad ligt. Daar zouden we eventueel wel in het water kunnen komen, maar moeten we zo’n 100 meter vinnen om bij de metalen beschoeiing te komen. Terug naar het parkeerterrein waar Ron ook net was gearriveerd. De situatie met hem besproken en bekeken. We zouden via het kanaaltje naar de instapplaats gaan en dan langs de oever verder gaan duiken. Het instappen in het kanaaltje is wat lastig.

Toen we eenmaal in het kanaaltje lagen zijn we maar direct ondergegaan, diepte een kleine 2 meter. Naar de oude instapplaats genavigeerd en verder op 6 meter diepte langs de oever gevind. Mijn flitser werkte niet naar behoren dus heb ik wat geëxperimenteerd met mijn nieuwe lamp en dat valt niet mee fotograferen en met een lamp belichten. Wij kwamen diverse kreeftjes tegen en een paar snoeken waaronder een hele grote die in de rietkraag van het kanaaltje lag.

Aanvang duik: 20:24 uur.

Temp. bovenwater: 5 graden.

Temp. Onderwater: 5 graden.

Max. diepte: 6.7 meter.

Duik tijd: 63 min.

Zicht: goed 5-8 meter.

Omstandigheden: bladstil, bewolkt, af en toe een regenbui, een grote maan.

Mijn Buddy’s waren: Ron en Piet

DSC00009-62336

DSC00002-62336

DSC00004-62336

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief