Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – De Big Boss van de Put van Ekeren?

«Even gaat zijn bek open … die jongen heeft wel tandjes zeg!»  Duikreporter Dirk maakt al filmend een relaxt duikje in de Put van Ekeren. 

Weersvoorspelling: windkracht 5 met rukwinden en regen … de plannen om naar Zeeland te gaan duiken worden opgeborgen.

Ondanks de regenvoorspelling gaan we toch duiken in de Put van Ekeren. Regen? Geen druppel gezien!

We zijn met twee buddyparen. Steven Vandenhoute en Pierre Spirlet gaan de put in. Zij duiken droog en dat is wel nodig als je daar in gaat: temperatuur 8°! Ik duik met Marina Persy en mag de duik leiden. Het is mijn 21e duik hier en zo stilletjes aan begin ik mijn weg te kennen, maar toch nog even bij Pierre vergewissen op hoeveel graden ik moet uitzwemmen om bij het beeld “de buddy’s” te komen …

Dirk-Van-den-Bergh_20170729_baars-53414

Ik film niet te veel onderweg, zodat ik niet van de koers afwijk en we komen recht op het beeld uit! Het krioelt weer van het kleine leven, vooral baarsjes. Tussendoor passeert er ook een groter exemplaar. En dan de karpers! In totaal zie ik er vandaag een achttal, waaronder een witte, maar ze zijn me bijna allemaal te vlug af om op beeld vast te leggen. Hoogtepunt van de duik is echter een hele grote snoek. Hij blijft rustig hangen zodat ik hem mooi in beeld kan nemen. Even gaat zijn bek open … die jongen heeft wel tandjes zeg! Ik vermoed dat dit de Big Boss van de put is, want een groter exemplaar kwam ik nog niet tegen.

Dirk-Van-den-Bergh_20170729_snoek-53414

Wanneer we terug bij de steiger zijn hebben we beiden nog lucht genoeg over en we maken nog een klein toertje. Na 84 minuten komen we uiteindelijk boven. De Put van Ekeren heeft weer hoog gescoord vandaag!

Toch nog even vermelden dat je een vergunning bij Avos moet aanvragen om hier te mogen duiken (15 € per jaar).

Onderstaande video is in HD1080p, dus eventueel de settings aanpassen voor de beste kwaliteit.

3 reacties

  1. Tijden het OBK daar mogen duiken voor fotowedstrijd was erg verrast door het vele leven in de put . Leuk om terug tezien dat er nog steeds zoveel grote vis is zit.

    REAGEREN
  2. Als er minder wordt gedoken, wordt het er beter 😉

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief