Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Berthold Raadsen – Snoekmodel of modelsnoek

Geniet deze snoek in alle rust van de duikers of is het juist precies andersom? Duikreporter Berthold maakt een bijzondere duik in de Spiegelpolder.

Het plan is lopen naar de duiksteiger, daar te water en via het autowrak naar de micadohoop betonnen heipalen door naar het polyester zeilbootwrak verder naar de sloep naar beneden naar het stalen kontstukwrak omhoog naar het duikplatform langs de zandhelling naar het staande stalensloepwrak en langs het omgekeerde zolderschuitwrak terug naar af. Más o menos was onze tocht ook zo. Gaan we daarvan wat tonen? Neen! Behoorlijk wat algenbloei, die in eerste instantie aardig gecompenseerd wordt door de zon, maar toch zee inhibiterend werkt op foto omstandigheden. Ook is er het fenomeen van woekeralg. Een bruinachtige substantie die vooral planten en de bodem overwoekert.

Berthold_Raadsen_SpiegelBN_ 20200515_1-98814

Het getoonde beeld doet spookachtig aan. Het fontijkruid is geheel overwoekerd met en door woekeralg. In eerste instantie is de gedachte……..Souvenier van vorig jaar? Maar dat blijkt niet zo te zijn.

Onder het duikplatform hadden wij reeds een ontmoeting met een snoek, die kalm blijft hangen zij het met zijn staart naar ons toe. Op de terugweg ontmoeten we een oude bekende: Een snoek die al een jaar of drie meedoet en die ons ook lijkt te herkennen. Onder hem het tapijt van woekeralg met hier en daar een “luchtgat”voor de mossels.

 

 

Berthold_Raadsen_SpiegelBN_20200515_2-98814

Als welkomstgeschenk geeft hij ons een gaap en dat doet hij nog een paar keer tijdens ons samenzijn.

Berthold_Raadsen_SpiegelBN_20200515_3-98814

Rustig hangen en kijken om de eerdere ontmoetingen in eerdere jaren te bestendigen!

Berthold_Raadsen_SpiegelBN_20200515_4-98814

Maar, aan alles komt een eind. Ook aan dit samenzijn. Langzaam keert hij zich om  en gaat werwaarts, niet zonder mijn buddy in zijn zog. Zijn kenmerkende kaak (vechtbeschadiging overgehouden aan een ontmoeting met een hengel?).

Berthold_Raadsen_SpiegelBN_20200515_5-98814

Echt haast maakt ie niet. Mijn compaan haalt hem in…. De vraag is nu: Wie staat er het mooist op? De snoek?, Mijn buddy? Of ik?

Het was weer een puike duik. Natpak, non, nagenoeg geen wind en 80 bij 14,5 en 11 bij 11 op deze 05 15  2020 = 202020!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief