Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Berthold Raadsen- Het is nog geen lente op Toolenburg

De verwachtingen van Duikreporter Berthold zijn hooggespannen. Maar worden ze ook waargemaakt?

1 mei is een feestdag bij onze oosterburen. Mijn compaan die voor een Duits bedrijf werkt heeft daar ook “last van”. Dus duiken op Toolenburg. Daar is het grijs, leeg, wind schuin op de kant en het stortregent soms (heel) heftig. Er is een stel duikers bezig met het droogpakomkleedprotocol (gekomen in één auto, minder dan 150 cm uit elkaar, ook tijdens het uitvoeren van het protocol).  Vorig jaar om deze tijd hadden we reeds twee keer een ontmoeting met een meerval; zat er een snoekbaars op de rode Ford en op het diepe platform, en heel veel eieren van baarzen en snoeken….. Dussss onze verwachtingen zijn hoog. en wij zijn met gescheiden vervoer en zelf aan- en uitpakken.

Nu is dat even anders. Géén meerval, géén snoekbaarzen, wél eieren die ik vorig jaar beter op de foto kreeg, wél heel veel grondels die met de staart naar ons toe liggen, wél kreeftjes op- en in de helling die zich rustig laten vastleggen. Als klapstuk van de veiling een snoek die heel benaderbaar is.

De eerste echte natpakduik van dit jaar: 65 bij 11,5 en 9 bij 11 ( jazeker het was warmer onder water dan boven water). Het natte kopje is er weer af!

Maaar die lente, met het leven dat daarbij hoort, die is er nog niet!

Berthold_Raadsen_Toolenburg_20200501_01-98340

Berthold_Raadsen_Toolenburg_20200501_02-98340

Berthold_Raadsen_Toolenburg_20200501_03-98340

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief