Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Berthold Raadsen – Een hang-overwrak

Een doordeweekse dag en goed zicht in de Toolenburgerplas. Dat moet Duikreporter Berthold ongetwijfeld een goede duik opleveren.

18 juni schijnt de zon niet, maarrrrrr…. het regent ook niet en dat is goed, heel goed. Een paar vroegelingen zijn net terug: Boven de 4 meter is het zicht knudde, daaronder is het redelijk helder. Een paar duikers die met ons onder gaan zijn reeds klaar en vertrokken van de parkeerplaats als wij net terugkomen.

Het zicht….. Daar hebben wij helemaal geen klagen over. Ennnnnnn… de niet schijnende zon geeft zo zijn charmes. De achtergrond gaat vlekkeloos onder in de voorgrond en omgekeerd. En dat heeft wel wat. het geeft de onderwerpen de mogelijhkheid los te komen.

Waarvoor wij komen is er niet/ geeft geen acte de presence en zeg nu zelf……….. bij al die megabelangstelling trek je je toch terug in  een wat verder weg niets!

Onze eerste ontmoeting is met het wrakje  links voor Long Island. De begroeiing op het voordek geeft duidelijk een hangover beeld. Mogelijk hebben anderen een ander idee bij hangover ennnnn dat kán zo maar…. Maar wij hebben nog niets genuttigd in die trand en dronkenschap der grote diepten…. daar doen wij hier niet aan!

Berthold_Raadsen_Toolenburg_20200618-1-100078

De baarzen en de snoeken komen mooi los van de achergrond. Mijn videoënde buddy geeft extra cachet zo’n beetje vaag in de achtergrond

Berthold_Raadsen_Toolenburg_20200618-2-100078

Berthold_Raadsen_Toolenburg_20200618-3-100078

De laatste foto…. en neen dit zijn geen afrikaantjes…… hoewel de bloemen er wel iets van weg hebben. Meest waarschijnlijk is het een Potamogeion Filiformis ( een soort sprietig fontijn/fluitekruid). Maar dan wel heel zeker in bloei! Met dank aan Harry Holsteijn.

Berthold_Raadsen_Toolenburg_20200618-4-100078

De duik: Bijna 90 minuten bij 11 meter en het was weer mooi! na de duik gaat de zon zelfs schijnen en dat is mooi voor onze tweede duik op VVZEIV.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief