Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Berthold Raadsen – Dansen met snoeken

De baarzen zorgen voor nageslacht, maar Duikreporter Berthold Raadsen gaat dansen met een andere vissoort. Zijn podium is Vinkeveen.

Eerder deze week heeft de algenbloei genadeloos toegeslagen op Spiegel/Blijkpolderplas. Prima zicht om de kompasspecialty te halen! Gisteren op Engelgaarde ook iets van algenbloei, maar niet hinderlijk. Ennnnnn….. stentors gezien. Op de Waldfennen was het een nachtduik bij dag, maar op diepte heel helder. Vandaag op Zandeiland 4 schijnt de zon voluit. De wind is nagenoeg afwezig en bovendien aflandig. Het duikervolk is beprekt, dusssssssss……………

En ja de algenbloei is er al wel in de laag direct onder de lucht, maar verwaarloosbaar. Mijn buddy maakt mij op een meter of vijf diepte attent op een baarzenbruidsluier. Die is gedrapeerd op een eenzame vertikale stok op de helling. Op onze tocht via het enge dierenbos links (geen snoeken), is het duidelijk dat de watertemperatuur prima is voor de baarzen om aan het nageslacht te werken. Uitbundig, niet meer en minder!

Het moerasmoslandschap fleurt in het tegenlicht van de lentezon. Idillisch!. Kreeftjes ook nog daarbij. De wrakduikenbotenlichtploeg is er in geslaagd het grote polyester wrak weer een andere ligging te geven. Op de weg terug in een hoge boom…………..jawel daar hangt een snoek. Een moedervette snoek ook nog. En ze blijft rustig hangen. Dus, neen, geen stok met baarzenbruidsluier, geen kreeftjes geen landschap met moerasmos en warmlentezonlicht.

Ik ga dansen met haar, “mijn”moedervette snoek!

 

Berthold_Raadsen_Dances_with_Pikes_2019-04-05_1-79942

Berthold_Raadsen_Dances_with_Pikes_2019-04-05_2-79942

Berthold_Raadsen_Dances_with_Pikes_2019-04-05_3-79942

Berthold_Raadsen_Dances_with_Pikes_2019-04-05_4-79942

Berthold_Raadsen_Dances_with_Pikes_2019-04-05_5-79942

Ja toch?

Dit bericht delen

Avatar
Berthold Raadsen

Ik duik sinds begin 1966. Het jaar door in Nederland en daarbuiten. Nat en Droog. Met buddy, maar ook vaak met Nomen Nescio.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *