Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Berthold Raadsen – Ciara en Dennis zijn voorbij, hun dochtertje woedt

Duiken op 20-02-2020, een winderige dag na twee grote stormen. Duikreporter Berthold is benieuwd wat hij in de Vinkeveense Plassen gaat aantreffen.

Vandaag woedt het dochtertje van Dennis&Ciara. Het is ook 2002 2020 een prima dag om te duiken dus. Het effect van Ciara&Dennis heeft gezorgd voor redelijke diffuse onderwatercondities. Hun dochtertje zorgt voor windkracht 6, schuimige koppen op de golven dus, soms een zonnetjes, maar niet de verwachtte regen.

Een beetje mise condities dus voor deze dag. Behoorlijk stoffig. Die stoffigheid beïnvloedt zelfs het macro werk. Hoewel ….. in eerste instantie is er helemaal niets levends te zien. De wanhoop begint toe te slaan tot dat……

Het eerste dociel rode rakkertje. Is ie of sterven na dood? Hij laat zich gewillig op de hand zetten en fotograferen. en even kalm laat hij zich terug zetten. Niets achterwaart klapperende vlucht….

Berthold_Raadsen_VVZEIV_20022020_2_Dociel-94509

Er is weel een spoor van echt dode kreeftjes en zo koud is het water toch niet: 7 gradenC. En dan….. daar is de lente!!! een koppel copulerende kreeftjes. Hij komt charen te kort bijna. Het kan er heftig aan toegaan, getuige de slaange pincetschaar…

Berthold_Raadsen_VVZEIV_20022020_3_Ritme houden-94509

En dan is er nog deze grote groenescharenrakker. Niets dociel, niets masturberen,: gewoon direct aanvallen!

Berthold_Raadsen_VVZEIV_ 20022002_ 1_Aanvalluh-94509

De duik: 45 bij 15 en 9 bij 7. Goed te doen.

De lente komt eraan.

3 reacties

 1. Avatar

  Jammer van de al te haastige lapsusjes! Scuus daarvoor.

  REAGEREN
 2. Avatar

  Een tip van mijn kant Berthold….probeer de teksten na afronding ‘even’ te laten liggen. Lees ze vervolgens nog eens en dan zul je zien dat je er nog veel fouten uit haalt. Kleine moeite, groot plezier.

  REAGEREN
 3. Avatar

  Dank René. Dat is de normale procedure bij mij. Deze keer was ik gewoon te gehaast! Voortaan rustig rustig rustig!

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief