Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Berthold Raadsen – Brrr…

Duikreporter Berthold Raadsen gaat in Zeeland op zoek naar het veelbesproken ‘iets’. Zou hij het vinden?

Het stond al even op de planning,deze werkdagenmidweekweekendduikweek in Zeeland. Het zag er allemaal zo mooi uit van te voren. Maar de duiker wikt en het weer beschikt. Er is maansverandering dus ook zichtverandering, zegt onze gastheer Piet. Wij  gaan  natuurlijk voor iets specifieks. En hij weet ook waar die specifieke ietsen zitten. En gezegd moet worden dat er velen, vooral heel veel zuiderburen ons willen helpen die ietsen te vinden. Rechts zo diep: 3, links zo diep 1; Links zo diep 3, rechts zo diep 1. Ook de vloed en de eb worden genoemd als leidende parameter. En er worden foto’s geshowed. Om jaloers van te worden.
Het resultaat: Wij zien en onderzoeken Heel veel sepiatentjes heel mintieus, links en rechts, waar dan ook, maar zij willen ons niet zien en wij krijgen hen niet te zien. De zichtomstandigheden verslechteren snel met het toenemen van de ZW-, NW-, ZW wind. Op de laatste dag ziet het er allemaal heel grijs uit. Wij wijken uit naar Stalland, Een hele mooie duik, een uur na vloedkentering en dus behoorlijk wat stroom, maar wel heel mooi en heel goed zicht! De mooiste duik van deze 5 dagen. Zoender de specifieke ietsen dat wel, Ennnnnnnn wat ook belanrijk is, ook geen vinnen in de toet, geen schoppen in de zij geen stofmakers voor ons……

Berthold_Raadsen_Zeeland_2019003_1-85692

Deze krab in zijn tuintje van golfbrekeranemoontjes op een hele oude stalen sepiaopstelling.

Berthold_Raadsen_Zeeland_2019_0904_2-85692

Deze gewone donderpaddentoet ergens op diepte, te groot en te weing zicht om helemaal op de foto te passen.

Berthold_Raadsen_Zeeland_20190902_3-85692

Een decorator hooiwagenkrab, die zijn decoraties heel serieus neemt: rode botrylloides op zijn bast en spons op zijn toet. Hij mist een schaar dat wel.

Berthold_Raadsen_Zeeland_20190904_4-85692

Natuurlijk ook zakpijpen in alle soorten en maten en overgroeiingen, zoals deze.

Berthold_Raadsen_Zeeland_20190905_5-85692

Een een grondel met open mond ten afscheid. Ja zeker op Stalland.

Vijf duiken met de volgende gemiddelde waarden: 16,5 bij 60 en 17 bij 20 +  behoorlijk wat regen en behoorlijk wat wind; het is herfst.

 

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief