Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Ad Aleman – Met het hoofd net onder water

Snorkelende Duikreporter Ad hoeft zijn hoofd maar een klein stukje onder water te steken om te genieten van het leven onder de waterspiegel.

Het is een prachtige ochtend en er staat heel weing wind als ik te water ga aan de noordkant van de strekdam van de Springersdiephaven. Het zicht is goed, zeker 4 meter. Het leven onderwater komt langzaam weer op gang en zie af en toe zie wat garnalen, krabbetjes, Zeedruifjes en Oorkwallen. Op een diepte van ca. 25 cm zie ik een Brede ringsprietslak en die kom ik er nog een paar tegen. Ook zijn er kleine Groene wierslakjes en Bruine plooislakjes te zien.

Ad Aleman 28.05.2021 brede ringsprietslak 1-108411

Ad Aleman 28.05.2021 brede ringsprietslak 2-108411

Tweevlekgrondels zijn de enige vissen die ik vandaag zie, maar het er wel veel, helaas zijn bij de meeste exemplaren de schubben geschadigd. Als ik via de binnenkant van de strekdam terug snorkel, zie ik wat blauws in mij ooghoek en daar loopt over het wier op een diepte van 50 cm een Europeese zeekreeft. De kreeft is niet echt onder de indruk van mij, wandelt gewoon verder tot dat deze in een schuilplaats verdwijnt.

Ad Aleman 28.05.2021 Europeese zeekreeft 1-108411

Ad Aleman 28.05.2021 Europeese zeekreeft 2-108411

Na bijna 2 uurtjes in het water te hebben gelegen, worden de handen in mijn 3 mm handschoenen toch te koud, Niet zo gek bij een watertemperatuur van ca. 13 graden.

 

1 reactie

  1. Fantastische foto’s weer Ad!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief