Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Ad Aleman – Schuimalg op zijn retour

De schuimalg is zo goed als vertrokken. Voor snorkelende Duikreporter Ad hoog tijd voor een flinke snorkeltocht in de Noordzee.

Een weekje geleden was het zicht bij de Brouwersdam door schuimalg zo slecht (ca. 25 cm) dat ik het niet eens overwoog om te gaan snorkelen. Maar gisteren tijdens een fietstochtje langs de Noordzee zag het er al een stuk beter uit. Dus vandaag maar eens gaan kijken. Om optimaal gebruik te kunnen maken van het lage water, lig ik om half 9 in het water. Het zicht valt mee mee, Buiten de blokken in de zon ca. 1 meter, maar bij de blokken in de schaduw ongeveer 2.5 meter. Na de slibanemonen en enkele Zeedahlia’s zie ik verscholen in de Zeesla een Harlekijnslak.

Diep tussen de blokken kom ik een grote Europeese zeekreeft tegen, die zich snel terug trekt.

Er zwemmen behoorlijk wat er kleine jonge haringachtigen rond, veel te klein om op de foto te zetten. De Tweevlekgrondels zijn er ook weer en in de krochten van de dam de Zeebaarzen. Twee kleine fraai gekleurde Snotolfjes van net 1 cm bebergen zich tussen de Wakame.

Opeens voel ik wat langs mijn gezicht strijken, wat een grote Oorkwal blijkt te zijn, Ook zijn er wat komkomerkwalletjes en een enkel kleppelklokje te zien.

In een grote met zeerasp begroeide schelp woont een Grote Heremietkreeft.

Na 2 1/4 uur snorkelen stap ik op het inmiddels drukke strand.

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief