Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Ad Aleman – Een lang snorkeltochtje

Als je het record van je langste snorkeltocht verbreekt, moet het de moeite waard zijn geweest. Snorkelende Duikreporter Ad ging naar Springersdiephaven.

Eens per maand probeer ik de onderwaterwereld bij de Springersdiephaven te monitoren voor de stichting Anemoon en vandaag is het weer zover. Als ik s’morgens van huis vertrek is het nog bewolkt, maar onderweg komt de zon tevoorschijn en gaat niet meer weg. Eenmaal te water ga ik langzaam langs de stenen oevers. Verborgen in een lege Japanse oester zie ik een Steenslijmvis en daar blijft het niet bij en kom er in totaal 3 tegen, soms wel erg verborgen.

Ad Aleman Steenslijmvis 15.06.2020 a-99855

Ad Aleman Steenslijmvis 15.06.2020 c-99855

Het is zicht is met 3 a 4 meter behoorlijk goed en omdat het roodwier bijna verdwenen is en de latere wieren nog niet overweldigend aanwezig zijn is er genoeg te zien. Op de Zeesla zit er een kleine Zeeduizendpoot die in een vlies zit.

Ad Aleman Zeeduizendpoot 15.06.2020_-99855

Bij het havenlicht kan ik de daar al jaren aanwezige Zeedahlia niet vinden, maar bij het steiger vind ik een alternatief, niet vlak op de bodem, maar onder een schuim overhellende steen.

Ad Aleman Zeedahlia 15.06.2020_-99855

Als ik het vrij warme water van 19 graden verlaat, blijk dat ik mijn snorkeltijd behoorlijk heb verbeterd, want ik heb 2 uur en 3 kwartier aan een stuk gesnorkeld.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief