Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Jeroen Thoolen – Vriendelijke vrolijke visjes

Dat je aan duiken plezier beleeft, dat weet hij wel. Op social media waren ze hem al eens opgevallen; de steenslijmvisjes. Tot dusver heeft hij er nooit aandacht aan besteed, maar na een video van duikreporter Dirk van den Bergh nam hij zich voor hen eens met een bezoekje te vereren.

In tegenstelling tot zeepaardjes of pijlinktvissen, zijn dit visjes die je vrij makkelijk moet kunnen vinden. Ze hebben vaste schuilplaatsen (‘steen’-slijmvisjes), dus neem vooral een kijkje tussen de stenen. En inderdaad, neem eens de tijd voor het ondiepe gedeelte van je duikstekken!

Terwijl ik een close-up maak van een steurgarnaal, komt deze lachebek de hoek om: een steenslijmvisje. Het beestje lacht breeduit en verraadt: ‘we zitten hier met de hele familie en zijn niet bang. Kom gerust kijken!’

steenslijmvis_002-55545

Wanneer ik dichterbij kom en weet waarop ik letten moet, blijkt er inderdaad een hele familie te zitten. Een ogenblik schuw, maar al gauw ontdooid en goed gehumeurd. Om beurten lachen ze me vriendelijk toe. In gedachten lach ik terug. Niet echt natuurlijk. Wat een guitige beestjes.

Ook de duikstek die je al jaren regelmatig bezoekt kan nog verrassen en plezieren. Een compilatie in ongeveer een minuut.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief