Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Berthold Raadsen – Fijnstof en algenbloei

Welk onderwaterleven kom je tegen bij een avondduik in Vinkeveen? Duik mee met Duikreporter Berthold Raadsen.

Het is redelijk vol met duikers hedenavond. Op het ondiepe gedeelte, maximaal twee meter diep, wordt een oefening decoballon oplaten gedaan. Dat is niet ten faveure waarvoor wij hier komen: Grazende Brasems zien. Er is natuurlijk ook nog iets anders: Het water is niet zo helder als het er kán zijn. En dat blijkt bij het onder water gaan: Een redelijke dichte stof/alg nevel. Toch op zoek naar onze grazers. De oefenaars en het wat minder zicht in het algemeen doet ons geen succes hebben.

Daarna via het wat diepere naar het enge dierenbos links. Het is wel heel zwaar overgroeid. dat maakt het ionteressant; echter het wat latere tijdstip op de dag en de stofnevel boven inhibiteren het maken van foto’s. En ook geen snoeken die hier noramliter hangen. Het is haptijd zeker.

Heel veel dode kreeftjes. En zij die leven flapstaarten snel van ons weg. Onder het grote poliesterwrak, kreeftjes , baarzen en heel veel aasgarnalen. Njam njam njam wat lekker vinden de baarzen die.

Op de terugweg een kreeftje dat minder schuw is. Venijnig kijkt ie!

 

Berthold_Raadsen_VVZEIV_1-84386

In de vaagte een snoek als passerder heen en terug en vlak voor het eind van de duik een groepje luierende snoekbaarzen. Zij laten zich slechts met moeite van hun plaats verdrijven. Dat gebreurt pas echt als er een paar duikers onder vol lamplicht aankomen……Hmmmmmm….je zou toch moeten weten dat Snoekbaarzen niet van lamplicht houden…..

Nummer 1 lijkt nog behoorlijk zwanger

Nummer 2 is duidelijk geagiteerd nieuwsgierig.

Nummer 3 toont duidelijk dat je slechts 1/5 van het werkelijke zicht kunt benutten voor fotografie.

De duik: 11,5 bij 75 en 22 bij 22/16.

Berthold_Raadsen_VVZEIV_2-84386

Berthold_Raadsen_VVZEIV_3-84386

Berthold_Raadsen_VVZEIV_4-84386

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief