Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Fibersnoots uitproberen

Ze zijn klein, zien er smerig uit en ze zijn vlugger dan je denkt. Toch wil John Landa ze op de foto hebben: de effen vliesworm. Nog nooit van gehoord? Kijk en lees dan even mee!

Duik 890
Vandaag heb ik mezelf een speciale opdracht gegeven, maak een foto van een effen vliesworm. Misschien denk je daar heb ik nog nooit van gehoord of ik heb ze nog nooit gezien dat kan misschien kloppen want ze zijn niet makkelijk te vinden omdat ze onder stenen zitten, ze zijn klein en zien er smerig uit en ze zijn vlugger dan je denkt.

1-J9030245-55111

Ik ga tevens mijn zelf gemaakte fibersnoots uitproberen ik heb intussen weer wat veranderingen aangebracht die ik uit wil proberen tijdens deze duik. Het is hoogwater en ga ondiep op zoek naar de effen vliesworm ik moet wat stenen keren om hem te vinden na een paar stenen heb ik er een gevonden maar deze wormen zijn snel, ik wil eigenlijk een paar detail foto’s maken maar voordat ik een foto heb gemaakt zijn ze alweer verdwenen, ik laat de wormen voor wat ze zijn en ga verder met zoeken.

1-J9030096-55111

Het fotograferen met de nieuwe fibersnoots gaat ook niet echt soepel er komen 2 hele kleine puntjes licht uit en zijn bijzonder moeilijk te richten het gaat echt om millimeters maar na een tijdje krijg ik het toch door, net als de vorige duik zie ik best veel slijmvisjes en zelfs weer eentje in een oester maar het is een heel klein exemplaar maar met de macrolens en de macro voorzetlens is het een koud kunstje om hem beeldvullend op de foto te krijgen.

3-lumishoot-1 J9030155-55111

Na een tijdje ploeteren met die fibersnoot kan ik ze toch redelijk instellen zodat de onderwerpen goed belicht worden. Het mooie van de fibersnoot is dat ik bv een grondel in een lege oester kan fotograferen zonder de buitenkant te belichten. De 2 lichtpuntjes van de snoots zitten dan echt in de oester en ik kan de grondel achterin de oester fotograferen.

5-lumishootJ9030075-55111

Ik heb het goed naar mijn zin want ik lig al weer bijna 2 en een half uur onderwater ik besluit er maar uit te gaan. Als ik de dijk overloop staat mijn auto nog als enigste op de parkeerplaats, omkleden en rap naar huis. Ik ben ongeveer 153 minuten totaal onderwater geweest, ik ben rond 16:00 te water gegaan, de water temperatuur was 20 graden, het zicht was redelijk goed, ik ben max. 3,8 meter diep geweest.

Dit bericht delen

John Landa

Mijn naam is John Landa ik duik sinds 2007 ik duik voornamelijk om te fotograferen en te filmen, duiken zonder een camera kan ik me nauwelijks voorstellen. Ik schrijf al jaren een blog over de duiken die ik maak.

2 reacties

  1. Grappige worm! Ik had er nog nooit van gehoord. Nu heb ik weeral een doel bij mijn volgende duik bij de Bergse Diepsluis!

    REAGEREN
  2. Wat een bizar beestje. Nog nooit van gehoord en zeker nog nooit gezien. Hoe kom je er nou weer op om daar naar te gaan zoeken???

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Wanneer je de site blijft gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Op DuikeninBeeld gebruiken we functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Daarnaast gebruiken we analytics cookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het gebruikersgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken, en kunnen wij op basis daarvan de website verbeteren.

Sluiten